Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ
Ξεκινούν από αύριο κατάληψη του Δημαρχείου

Σε τριήμερη κατάληψη του Δημαρχείου της Λούτσας προχωρούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της πόλης από αύριο, Δευτέρα, μέχρι και την Τετάρτη, απαιτώντας σύγχρονα δημόσια σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες και όχι άλλες παράγκες και κοντέινερ. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για αύριο, Δευτέρα, στις 8.15 το πρωί, με συγκέντρωση στην πλατεία Κοπελάκη και στη συνέχεια θα γίνει πορεία που θα φτάσει στο Δημαρχείο.

Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν κλιμάκωση αυιών που έχουν γίνει από τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις διάφορες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η Ενωση Γονέων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην τελευταία κινητοποίηση μάλιστα είχαν πάρει τη διαβεβαίωση από τον δήμαρχο Γ. Αλτιπαρμάκη ότι θα διεκδικήσει, όπως του απαιτήθηκε, κρατικά κονδύλια για την αγορά οικοπέδων, ώστε να κατασκευαστούν σχολικά κτίρια.

Η σχολική χρονιά, όμως, προχωρά και καμία εξέλιξη δεν υπάρχει. Γι' αυτό η Ενωση Γονέων, σε συντονισμό με τους συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες και τους συλλόγους εκπαιδευτικών, προχωρά σε κλιμάκωση του αγώνα, απαιτώντας να σταματήσει η υποβάθμιση της εκπαίδευσης από την ανυπαρξία σχολικών κτιρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στη Λούτσα λειτουργούν 15 σχολικές μονάδες και χρειάζεται να ιδρυθούν τουλάχιστον ακόμα 7.

Αυτό, καθώς οι 15 μονάδες στεγάζονται σε μόλις έξι δημόσια σχολικά κτίρια και οι υπόλοιπες σε καταστήματα, κοντέινερ, παραπήγματα και αποθήκες. Ολα αυτά, όταν υπολογίζεται ότι βάσει της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού δημιουργείται η ανάγκη για ίδρυση μιας νέας σχολικής μονάδας κάθε δύο χρόνια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ