Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Κλήση από τον εισαγγελέα σε θύμα τραμπούκικης επίθεσης

Καλείται να απολογηθεί στέλεχος του ΚΚΕ, αντί αυτοί που πρωτοστάτησαν στα τραμπούκικα επεισόδια στα φραουλοχώραφα

Τη στιγμή που δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την ανεύρεση όσων πρωτοστάτησαν στην τραμπούκικη επίθεση στη Μανωλάδα Ηλείας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, τον περασμένο Απρίλη, ένα από τα θύματα αυτής της επίθεσης κλήθηκε από τον εισαγγελέα επειδή του έκανε μήνυση ένας από εκείνους που - όπως κατονομάζει - του επιτέθηκε!

Πρόκειται για τον Κοσμά Αλεξίου, μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, ο οποίος κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν στη Μανωλάδα τον περασμένο Απρίλη από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες ζωής και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργάτες της φράουλας, ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση. Για την επίθεση αυτή υπέβαλε μήνυση κατά του Ανδρέα Σπατιώτη. Ωστόσο, ο μηνυόμενος κατέθεσε στη συνέχεια μήνυση εναντίον του για... ψευδή καταμήνυση, με αποτέλεσμα κατόπιν εντολής της εισαγγελέα Αμαλιάδας να κληθεί πλέον να καταθέσει πρώτος και μάλιστα ως μηνυόμενος!

Το γεγονός αυτό προκαλεί ήδη τις αντιδράσεις των κατοίκων του νομού, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη κλήση επισημαίνοντας πως «αυτή γίνεται την ίδια ώρα που παρά τις καταγγελίες και μηνύσεις από τα στελέχη του ΚΚΕ που δέχτηκαν την άνανδρη επίθεση δεν έχει γίνει παρά μία μόνο σύλληψη, ενώ καμία άλλη διαδικασία δεν έχει κινηθεί για την ανεύρεση των πρωτοστατούντων στα τραμπούκικα επεισόδια».

Στη συνέχεια σημειώνει πως «δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές στο μέλλον, αναίτια να θεωρούνται ύποπτοι ή μηνυόμενοι αγωνιστές στελέχη και μέλη του ΚΚΕ. Στόχος των στημένων κατηγοριών είναι να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα και να στρώσουν το δρόμο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών» και καταλήγοντας τονίζει: «Στο πρόσωπο του στελέχους του ΚΚΕ η κατεστημένη τάξη και οι μηχανισμοί της επιδιώκουν να χτυπήσουν την αγωνιστική διάθεση κάθε εργαζόμενου, που μετέχει συλλογικά στην προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησε τον Νίκο Μπελογιάννη στη γενέτειρά του (2013-04-23 00:00:00.0)
Η επίθεση στρέφεται συνολικά ενάντια στην εργατική τάξη (2013-04-20 00:00:00.0)
Να αποδοθούν ευθύνες για τις δολοφονικές επιθέσεις (2008-05-06 00:00:00.0)
ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ (2008-04-26 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη των τραμπούκων (2000-06-22 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη των τριών συλληφθέντων (2000-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ