Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ο Κώστας Χατζόπουλος είναι από τους πρώτους δημοτικιστές που παρουσιάζονται με σοσιαλιστική ιδεολογία και επιχειρούν να δώσουν κοινωνική τροπή στο κίνημα του δημοτικισμού. Δικό του έργο είναι η πρώτη μετάφραση του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» στην ελληνική γλώσσα. Εργα του που κυκλοφορούν από τη «Σύγχρονη Εποχή»:

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πύργος του Ακροπόταμου

5,00 ευρώ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αγάπη στο χωριό

Υπεράνθρωπος

5,00 ευρώ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Φθινόπωρο

5,00 ευρώ

Ο Κώστας Παρορίτης είναι δημοτικιστής και σοσιαλιστής συγγραφέας. Εργα του κυκλοφορούν από τη «Σύγχρονη Εποχή».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΟΡΙΤΗΣ

Το μεγάλο παιδί

5,00 ευρώ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΟΡΙΤΗΣ

Απ' τη ζωή του δειλινού

5,00 ευρώ

Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης, δημοτικιστής από πλούσια οικογένεια, που σταδιακά ασπάστηκε τη σοσιαλιστική ιδεολογία. Κυκλοφορούν από τη «Σύγχρονη Εποχή»:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

Επιλογή

Περιέχει τα έργα.

- Η τιμή και το χρήμα

- Κατάδικος

- Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα

12,00 ευρώ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

Οι σκλάβοι στα δεσμά τους

14,00 ευρώ

AΛEΞANΔPOΣ ΠAΠAΔIAMANTHΣ

Επιλογή Ι, ΙΙ, III

Κοινωνικά διηγήματα

Σ' αυτά τα διηγήματα απεικονίζονται οι κοινωνικές σχέσεις της εποχής σ' όλη τη δραματική τους σύγκρουση και από τα οποία ξεπηδάει αβίαστα η καταδίκη αυτών των σχέσεων. Ολο το έργο του Παπαδιαμάντη είναι διαποτισμένο από φλογερή αγάπη προς τον απλό λαό, από σαρκασμό και καυστική ειρωνεία για τους άρχοντες και τους θεσμούς τους. Τα βάσανα και οι καημοί του λαού - που είναι και δικά του βάσανα και καημοί και τον έχουν ποτίσει με τόσες οδυνηρές εμπειρίες - ζωντανεύουν με τρόπο μοναδικό...


Οι ήρωές του ...θαλασσοδαρμένοι ναυτικοί και ψαράδες, δουλευτές της γης, φτωχοί και τίμιοι βιοπαλαιστές της πόλης, όλοι απλοί άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, ψυχογραφούνται τόσο βαθιά και τόσο πειστικά, ώστε να νομίζει κανείς πως τους συναπαντάει ακόμα και σήμερα σε κάθε του βήμα μέσα στην ελληνική πραγματικότητα.

14,00 ευρώ

ZHΣH ΣKAPOY

Οι ρίζες του ποταμού

Τριλογία

A΄ Τόμος. Ραγιάδες και κολίγοι

B΄ Τόμος. Αστοί και εργάτες

Γ΄ Τόμος. Αντίσταση και πόλεμος

«Οι ρίζες του ποταμού» του Ζήση Σκάρου είναι μυθιστορηματική τριλογία που αναφέρεται στο λαϊκό και εργατικό κίνημα της χώρας μας από την εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1854 (τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία), ως την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζιστικό φασιστικό ζυγό το 1944.

H υπόθεση του πρώτου τόμου κινείται μέσα στα χρονικά όρια από το 1854 ως το 1910 (Κιλελέρ) και έχει τον τίτλο «Ραγιάδες και κολίγοι». O δεύτερος τόμος με τίτλο «Αστοί και εργάτες», αρχίζει από την οργανωμένη συνδικαλιστική και πολιτική παρουσία της εργατικής τάξης στην Ελλάδα (ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, ίδρυση του KKE), ως το 1930. O τρίτος τόμος με τον τίτλο «Αντίσταση και πόλεμος», αρχίζει με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την άνοδο του ναζισμού, ως το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τη συντριβή του φασιστικού άξονα.

Δημήτρης Ραβάνης - Ρεντής

Τεράστιο είναι το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Αποτυπώνει κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στη χώρα μας στις οποίες έδρασε και ο ίδιος ο συγγραφέας. Κυκλοφορούν από τη «Σύγχρονη Εποχή»:

Ο δρομάκος με την πιπεριά

20,00 ευρώ

Η σφηγκοφωλιά


6,00 ευρώ

Ενα κομμάτι ουρανός

6,00 ευρώ

Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέμβρη

Ποιητική συλλογή γραμμένη τις μέρες του Πολυτεχνείου 1973.

Με χαρακτικά του Γ. Βαρλάμου.

5,00 ευρώ

KΩΣTA MΠOΣH

... και το τρένο τραβούσε

για τα ξεχερσώματα

Σε μια πολιτεία, στα νοτιοανατολικά σύνορα της Σοβιετικής Ενωσης, έρχονται να εγκατασταθούν, αμέσως μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, για να προστατευτούν απ' την καταδιωκτική μανία του μοναρχοφασιστικού καθεστώτος.

Μια καινούρια ζωή αρχίζει για όλους. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι συνθήκες στέγασης, η δυσκολία προσαρμογής στις νέες συνθήκες δουλειάς, οι μικροαστικές συνήθειες απ' τη ζωή στην Ελλάδα, η έλλειψη γραμματικών γνώσεων, αλλά και οι προσωπικές αδυναμίες που πηγάζουν απ' την ανθρώπινη φύση.

Με μεγάλη αφηγηματική δύναμη, ο συγγραφέας παρουσιάζει ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από χαρακτήρες.

16,00 ευρώ

XAPHΣ ΣAKEΛΛAPIOY

Ψηλά το κεφάλι,

δούλε!

Ιστορία αληθινή, πραγματική, ιστορικά εξακριβωμένη, αλλά, εν πολλοίς, μάλλον άγνωστη. Ξέρουμε κάτι για τις επαναστάσεις των δούλων στην αρχαιότητα, για τον Σπάρτακο, λ.χ., αλλά για τον Αριστόνικο, που δημιούργησε και κράτησε για τρία χρόνια ένα αληθινό κράτος δούλων, τι ξέρουμε;

Στο βιβλίο τούτο ο συγγραφέας, στηριγμένος σε αδιάψευστες ιστορικές πηγές, δίνει, με συναρπαστικές περιγραφές, και ανασταίνει, μια μάλλον άγνωστη - ή αποσιωπημένη - συγκλονιστική εποποιία του ανθρώπου, στον αγώνα του για ελευθερία.

7,00 ευρώ












Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ