Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Το Ευρωκοινοβούλιο συνυπέγραψε τις αντιδραστικές αλλαγές

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σχετικά με τη χτεσινή ψηφοφορία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Σε ανακοίνωση σχετικά με την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι ψέμα ότι το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο του Συμβουλίου υπουργών για την οργάνωση του εργάσιμου χρόνου. Αυτό που καταψήφισε είναι η πρόταση του KKE και της GUE να απορριφθεί αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στο σύνολό του, καθώς και οι τροπολογίες που ανέτρεπαν αντιδραστικές αλλαγές.

Το Ευρωκοινοβούλιο, με πρωταγωνιστές τους φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες, συνυπέγραψε τις βασικές αντιδραστικές αλλαγές, όπως αυτές του διαχωρισμού του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, τον υπολογισμό του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση, την εργασία μέχρι 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, μέχρι και 78 ώρες τη βδομάδα. H ρήτρα αυτοεξαίρεσης όπως και όλο το κείμενο που διαμορφώθηκε παραπέμπεται για διαβούλευση με το Συμβούλιο και την Επιτροπή. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Η ΕΕ πρωταγωνιστεί και οργανώνει την επίθεση κατά των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Συνεχίζει, βαθαίνει και γενικεύει την ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου. Στόχος της είναι να ικανοποιηθεί η διαρκής ανάγκη - απαίτηση του κεφαλαίου για διεύρυνση του απλήρωτου εργάσιμου χρόνου.

Η πάλη της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της ταυτίζεται με την ανυπακοή και την απειθαρχία στην ΕΕ, με την αποδυνάμωση των κομμάτων που την εκφράζουν και την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ