Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σοβαρότητα, η συνέπεια με την οποία το ΠΑΜΕ αντιμετωπίζει το κίνημα και η ανταπόκριση που βρίσκει ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία αυτή η καθαρή του στάση, καταγράφηκαν για μια ακόμη φορά στα χτεσινά συλλαλητήρια που διοργάνωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα. Η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα, ο οργανωμένος, περιφρουρημένος αγώνας ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις και τις πορείες που ακολούθησαν.

Εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δήλωσαν «παρών» στο νέο προσκλητήριο. Η μαζική παρουσία τόσων διαδηλωτών και σ' αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συνεχούς, καθημερινής δράσης στην οποία πρωταγωνιστούν οι ταξικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Της συνάντησής τους με τη νεολαία στους χώρους που βγάζει το μεροκάματο, που σπουδάζει.

Η χτεσινή μέρα σήμανε από μόνη της συναγερμό. Με τις ανατροπές στο χρόνο εργασίας να κρίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων να συνθλίβεται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και το νέο αντεργατικό προϋπολογισμό να «μπαίνει» στην ολομέλεια της Βουλής. Με το καζάνι της κρατικής εργοδοτικής τρομοκρατίας να βράζει, με καθαρή στόχευση στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Απέναντι σ' αυτή την επίθεση, χιλιάδες εργάτες και νεολαίοι επέλεξαν συνειδητά να πορευτούν με το ΠΑΜΕ. Με τα πανό και τις σημαίες του ταξικού κινήματος, με τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους. Ο αγώνας συνεχίζεται. Στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, παντού. Για την οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού. Για την ανασύνταξη, την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ