Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενας πόλος έτοιμος από καιρό

«Ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε πως (...) η Δημοκρατική Αριστερά είναι πλειοψηφία και τάχτηκε υπέρ της μετάβασης από τον δικομματισμό στον διπολισμό (...) Ο Θόδωρος Πάγκαλος για το θέμα των συνεργασιών επισήμανε πως "με το ΚΚΕ έχουμε θεμελιώδη διαφορά καθώς είναι αντιευρωπαϊκή δύναμη, άρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε" ενώ για τον ΣΥΝ είπε ότι επιβάλλεται να ξεκινήσει μια συζήτηση σωστά και όχι πρόχειρα (...) Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης επισήμανε πως η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να κάνει την υπέρβαση και έκανε λόγο για προγραμματικές συμφωνίες (...) Σημείωσε πως σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ αυτό όμως δε συνεπάγεται αναγκαστική περιχαράκωση» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Παλιό το έργο

«Τουλάχιστον 50 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου αποθηκεύονται από πετρελαϊκές και επενδυτικές εταιρίες σε σούπερ τάνκερ σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την τιμή του μαύρου χρυσού που υποχωρεί λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Η ποσότητα που αποθηκεύεται σε 25 σούπερ τάνκερ επαρκεί για να καλύψει τις εισαγωγές αργού ενός μηνός στη Γαλλία» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Καλή χρονιά»

«Τα χειρότερα έρχονται μετά τις γιορτές καθώς όλα δείχνουν ότι η ανεργία και η φτώχεια θα χτυπήσουν την πόρτα πολλών νοικοκυριών που μέχρι χθες πίστευαν ότι η ζωή τους ήταν τακτοποιημένη. Μάλιστα οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά στη χρεοκοπία και εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό η ελληνική πλευρά να καταφύγει στη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αδυνατώντας να πάρει δάνεια για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού και μη έχοντας αρκετά φορολογικά έσοδα για να καλύψει τις πάγιες δαπάνες του κράτους» (στα ΝΕΑ).

Σκέτη υπανάπτυξη

«Ολα τα ΜΜΕ του εξωτερικού μίλησαν για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα (...) Ξένοι πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν το ντόμινο της κοινωνικής αναταραχής που μπορεί να προκαλέσει η ελληνική εξέγερση (...) Τα δικά μας ΜΜΕ στρουθοκαμηλίζουν» (ο Β. Καρδάσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ