Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Οργανωμένη ταξική απάντηση

Εργαζόμενοι και νεολαία κατέγραψαν έναν ακόμα μαζικό σταθμό στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους

Αποψη από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Αποψη από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, κατέβηκαν ακόμα μια φορά χτες στο κέντρο της Αθήνας, για να πορευτούν μαζί με το ΠΑΜΕ. Διαδηλώνοντας οργανωμένα και αποφασιστικά, έδειξαν ποιο είναι το κίνημα εκείνο που μπορεί με αποτελεσματικότητα να συγκρουστεί με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, να βγάλει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να απαντήσει στους σχεδιασμούς για παραπέρα ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, στην ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και στην κρατική καταστολή που συνοδεύει το σύνολο της αντιδραστικής πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Στις έξι περίπου το απόγευμα, οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφτάνουν στην Ομόνοια από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων. Εργάτες κάθε ηλικίας, από το φάρμακο, το μέταλλο, την οικοδομή, την κλωστοϋφαντουργία, το εμπόριο, από κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μαζί τους, η γενιά των παιδιών τους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ.

Ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος απευθύνει από το βήμα της συγκέντρωσης το θαρρετό κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Οι αιτίες των προβλημάτων είναι καθαρές. Στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, χρειάζεται ακόμα πιο μαζικός, καλά οργανωμένος αγώνας, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων νέων, εργαζομένων, ανθρώπων του μόχθου, σημείωσε.

Στιγμιότυπο από την πορεία
Στιγμιότυπο από την πορεία
Αγώνας, συνέχισε, που έρχεται σε ρήξη με το κεφάλαιο, τους εκφραστές και τους υποστηρικτές του. Να στηρίζεται σε γερά συνδικάτα, σε επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Να αφορά σε όλα τα μέτωπα και να συμβάλλει στη συγκέντρωση, στην προετοιμασία δυνάμεων για την ανατροπή του καθεστώτος της πλουτοκρατίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που έχει κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Ο Δ. Θεοδώρου κατέληξε χαιρετίζοντας τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, τους αγώνες της ΠΑΣΥ και την κινητοποίηση στα Τέμπη που προετοιμάζεται για αύριο Σάββατο και τονίζοντας: «Η ενίσχυση της ταξικής ενότητας, της κοινωνικής συμμαχίας θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Οι διαδηλωτές πορεύονται συντεταγμένα ανεβαίνοντας τη Σταδίου. Απ' τις ντουντούκες και τα πανό καλούν σε οργανωμένη ταξική πάλη. Τη μόνη απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή, στην κλιμακούμενη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση. Η πορεία καταλήγει στη Βουλή. Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη μάχη, στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά.


Η κεφαλή της χτεσινής πορείας

*

Η κεφαλή της χτεσινής πορείας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ