Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φως στο δύσκολο καιρό μας

Αποχαιρετώντας το δάσκαλο, εκ μέρους των μαθητών του Εργαστηρίου Τέχνης Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπου ο Ν. Ευγενίδης δίδαξε πάνω από δέκα χρόνια, ο γλύπτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του, Τάκης Κοζόκος, σημείωσε:

«Ως δάσκαλος ο κυρ Νίκος ήταν παθιασμένος με την τέχνη του και ακούραστος στην προσφορά του προς τους μαθητές του, οι οποίοι τον αγάπησαν και τον λάτρεψαν. Στα Εργαστήρια Τέχνης ο κυρ Νίκος βρήκε μια μεγάλη οικογένεια εικαστικών και μαθητών, με την οποία δέθηκε χάρη στην αγάπη του για την Τέχνη και το πάθος για τις αξίες της που εμπεριέχει.

Ο κυρ Νίκος έφερε μαζί του στο Εργαστήριο έναν κόσμο αξιών μιας άλλης εποχής και ενός άλλου κόσμου. Ενός κόσμου ανάλογου του κόσμου του Χαλεπά και του Παπαδιαμάντη. Ενός κόσμου εσωτερικής αγάπης, για την προσπάθεια που έρχεται από παλαιά και μιας απέραντης ταπεινότητας.

Αυτός ο πλούσιος πένης, αυτός ο φτωχούλης του θεού μετέφερε με τα χέρια του, μόνος του, όλον τον αρχαίο κόσμο στο σήμερα. Ακολουθώντας πάντα το δρόμο της δικής του παράδοσης, χωρίς να προσπαθήσει να ενταχθεί σε κανένα σχήμα και καλούπι. Για το λόγο αυτό ο κυρ Νίκος πέρασε μεγάλη μοναξιά στο μοναχικό του δρόμο.

Σήμερα ο κυρ Νίκος δεν είναι μόνος του. Σήμερα ο κυρ Νίκος ενώθηκε με τους δικούς του δασκάλους και σίγουρα ο δρόμος του, αυτός ο δρόμος που αδιαμαρτύρητα χάραξε ο ίδιος, μένει σε μας σαν κληρονομιά, σαν φως στο δύσκολο καιρό μας. Και αυτό το φως θα προσπαθήσουμε και εμείς με τη σειρά μας να το διατηρήσουμε και να το ενδυναμώσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ