Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ
Αύξηση 33% στο χαράτσι των διοδίων

Αποκλεισμός σήμερα του σταθμού διοδίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τους φορείς των νομών Λευκάδας και Πρέβεζας

Μέρος της ζεύξης Ακτίου - Πρέβεζας

Eurokinissi

Μέρος της ζεύξης Ακτίου - Πρέβεζας
Στον αποκλεισμό του σταθμού διοδίων Ακτίου - Πρέβεζας προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλοι κάτοικοι των νομών Λευκάδας - Πρέβεζας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στο χαράτσι κατά 33% των ειδικών καρτών διέλευσης, ύστερα από κάλεσμα των συνδικάτων τους.

Οπως συγκεκριμένα επισημαίνουν, το ΤΕΟ ΑΕ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού των διοδίων, αφού πρώτα επικαλέστηκε βλάβη των μηχανημάτων για μη έκδοση εκπτωτικών καρτών το τελευταίο διάστημα, τελικά προωθεί την αύξηση κατά 33% του ποσού στις μηνιαίες κάρτες (από 60 σε 80 ευρώ). Μια αύξηση που θα έχει ως συνέπεια την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων. Και αυτό, όταν ένας σημαντικός αριθμός κυρίως από το χώρο των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών και άλλων εργαζομένων, είναι αναγκασμένοι να διέρχονται έως και δύο φορές τη μέρα από τη σήραγγα για να πάνε στις δουλειές τους. Συνολικά, υπολογίζεται ότι καθημερινά διέρχονται περίπου 2.500 άτομα.

Σε κοινή ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, η ΤΕΔΚ και η Ομοσπονδία ΕΒΕ του νομού, τα Σωματεία Εργαζομένων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Γενικού Νοσοκομείου, Συμβασιούχων Εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ, η ΕΛΜE, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας απαιτούν την ελεύθερη διέλευση όλων των εργαζομένων, καθώς και των αγροτών και ΕΒΕ, σε μια προοπτική πλήρους κατάργησης των διοδίων. Επισημαίνουν ότι η κατασκευή του έργου έγινε με χρήματα των εργαζομένων και του λαού και δε θα ανεχτούν άλλη φορολόγηση. Αντίστοιχη απόφαση συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση έχει λάβει και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ