Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Νέες κολεγιές σε βάρος του ΠΑΜΕ

Η συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας (ΕΚΠ) που ξεκίνησε με την κάθοδο σε κοινό ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες αρχαιρεσίες και με σαφή στόχο να χτυπηθούν οι ταξικές δυνάμεις, ολοκληρώθηκε κατά τη διαδικασία συγκρότησης της νέας διοίκησης. Η συμβιβασμένη πλειοψηφία, χωρίς προσχήματα, καταψήφισε την πρόταση των δυνάμεων της ΔΑΣ για αναλογικό -αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού με «το καλημέρα» έδωσαν σαφή δείγματα της υπονομευτικής τακτικής τους στο εργατικό κίνημα.

Εχοντας την πλειοψηφία (5 έδρες στη νέα 9μελή διοίκηση) μοίρασαν τις καρέκλες, καταλαμβάνοντας πρόεδρο και γραμματέα η ΠΑΣΚΕ και αντιπρόεδρο η ΔΑΚΕ. Δε δίστασαν δηλαδή να παραβιάσουν και να καταστρατηγήσουν ακόμη και τη βούληση των αντιπροσώπων των εργαζομένων για αναλογική αντιπροσώπευση, προκειμένου να καταλάβουν αξιώματα και να αξιοποιήσουν την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική. Η παράταξη που από κοινού στήριξαν το ΝΑΡ και ο ΣΥΝ (εξέλεξε μια έδρα) πρότειναν «αριστερό προγραμματικό προεδρείο».

Μετά τα παραπάνω, η παράταξη της ΔΑΣ, που αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη με τρεις έδρες στη νέα διοίκηση, αποχώρησε από τη διαδικασία συγκρότησης προεδρείου, καταγγέλλοντας τις συναλλαγές και τα μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την κοινή προσπάθεια των παραπάνω δυνάμεων να διατηρηθεί το εργατικό κίνημα στον ντορό της συναίνεσης. Σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανατρέψει τέτοιους σχεδιασμούς, για να ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής και να δυναμώσει η δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ