Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απάντηση στη λαθροχειρία

Οταν έχεις τον οπορτουνισμό ως κυρίαρχο οδηγό της πολιτικής σου δράσης, τότε δε σταματάς πουθενά. Μιλώντας στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης έφτασε στο σημείο να πει ότι στην πρόσφατη συνάντηση 64 Κομμουνιστικών Κομμάτων στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στο κοινό ψήφισμα «η γραμμή τους ήταν γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ δε λέγεται αυτό. Κρύβεται αυτό το πράγμα, αλλά είναι γεγονός»!

Αμεση απάντηση στην πρωτοφανή λαθροχειρία έδωσε στην ομιλία του ο Αχιλ. Κανταρτζής, που τόνισε:

«Ο Γ. Δραγασάκης απέκρυψε ότι αυτή η σύσκεψη ήταν πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Για επτά ολόκληρα χρόνια (η σύσκεψη) φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και συνεχίστηκε στο εξωτερικό. Αλλά κυρίως απέκρυψε επί της ουσίας το ψήφισμα. Γιατί το ψήφισμα και η κοινή ανακοίνωση των κομμουνιστικών κομμάτων δε μιλάνε για την καλή ΕΕ. Δεν επιλέγουν στρατόπεδα ανάμεσα στους κακούς Αμερικάνους και τους καλούς Ευρωπαίους. Δε θολώνουν τα μυαλά των εργαζομένων με την κρίση του καζινοκαπιταλισμού, αθωώνοντας το σύστημα. Και στο ψήφισμα αυτό κυρίως δε θα βρεθεί, ούτε μια φράση που να μπορεί να πει ο κύριος Βγενόπουλος ή ο άλφα και βήτα τραπεζίτης και επιχειρηματίας, συμφωνών μαζί σας.

Σε αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση είναι, στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής, και εκεί ακριβώς το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, στη γραμμή σύγκρουσης και πάλης, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε τίποτα, αντίθετα τους χρωστάνε, και τους χρωστάνε πολλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ