Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Κεντρικός σχεδιασμός για την πρόληψη

Η ανάγκη να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, που θα αποκλείει την ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, επισημάνθηκε χτες, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων κατά των Ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των φορέων ξεκαθάρισαν και με ψήφισμά τους την αντίθεσή τους «στη χωρίς όρους ανάπτυξη προγραμμάτων υποκατάστασης, σε βάρος των προγραμμάτων πρόληψης, στην υποχρηματοδότηση, υποβάθμιση και απαξίωση των κέντρων πρόληψης, στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που αναλώνεται σε "προοδευτικές" αοριστολογίες, χωρίς χρονοδιάγραμμα και πόρους υλοποίησης, με συγκεκριμένη όμως αναφορά την ιδιωτικοποίηση του χώρου αντιμετώπισης των ναρκωτικών».

Στο ίδιο ψήφισμα, εκφράζεται η πλήρης στήριξη στους απλήρωτους εργαζόμενους, στα κέντρα πρόληψης, η βιωσιμότητα των οποίων απειλείται, καθώς λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης, αναγκάζονται να περιστέλλουν δράσεις, να περικόπτουν στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζητά να αναγνωριστούν τα κέντρα πρόληψης ως περιφερειακοί φορείς πρωτογενούς πρόληψης και να ενταχθούν θεσμικά στην άμεση διοικητική ευθύνη της Πολιτείας.

Τέλος, με ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Επιτροπή σημειώνει: «Η κρατική βία και καταστολή, πάνε χέρι - χέρι, με τη διάδοση των ναρκωτικών» και καλεί όλους να ενταχθούν σε ένα ευρύ, μαζικό αντιναρκωτικό κίνημα, που μαζί με το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, θα αντιπαλεύει τις αιτίες που οδηγούν όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους στο ζοφερό κόσμο της εξάρτησης και των ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των φορέων προκειμένου να συμπληρωθεί το ψήφισμα και με τις χτεσινές παρεμβάσεις των ομιλητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ