Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κινηματογράφος και Επικοινωνία»

Με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη κυκλοφορεί το 3ο τεύχος του περιοδικού «Κινηματογράφος και Επικοινωνία». Στα περιεχόμενά του φιλοξενούνται συνεντεύξεις του Δήμου Αβδελιώδη και του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Μάνου Ευστρατιάδη, καθώς και αναφορές στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο αφιέρωμα του «Αστυ» στον Λουίς Μπουνιουέλ, στο αφιέρωμα του «Παλλάς» στον μεξικανικό κινηματογράφο, στις προβολές παλαιών ταινιών στο «Ελληνίς», στο 10ο Ταινιόραμα και στο Δίκτυο «Film Centre 2000» του ΕΚΚ.

Επίσης, αφιέρωμα στη σχέση του Χέμινγουέι με τον κινηματογράφο και στη βία των ταινιών του Χόλιγουντ, καθώς και πλήρης κατάλογος των ταινιών που προβλήθηκαν στις αίθουσες το προηγούμενο τρίμηνο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα του περιοδικού με τίτλο «Προς τα πού βαδίζει ο ελληνικός κινηματογράφος». Τις θέσεις τους για το ζήτημα καταθέτουν η Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων, ο Συνεταιρισμός Ελλήνων Σκηνοθετών, η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Το τεύχος περιλαμβάνει ακόμη θεατρικές και λογοτεχνικές σελίδες, καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις. Η σύνταξη του περιοδικού φιλοδοξεί να το κάνει ένα βήμα προβληματισμού και διαλόγου των αναγνωστών. Αν μη τι άλλο, η ύλη του προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ