Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Το βιολί του...

Στα γνωστά προβοκατόρικα περί «συμπράξεως» του ΚΚΕ με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. κατέφυγε εκ νέου ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, μην έχοντας τίποτα άλλο να αντιτάξει σ' αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται και το ΚΚΕ απλά επισήμανε, ότι το κόμμα του «χαϊδεύει τα αυτιά» των κουκουλοφόρων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» είπε ότι «το ΚΚΕ συντάσσεται με τη ΝΔ» και συμπλήρωσε: «Σας λέω ότι τις τελευταίες βδομάδες η Ελλάδα ζει κάτω από μια ιδιότυπη κυβέρνηση συνεργασίας. Μετέχουν η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΚΚΕ. Οποιος δεν το πιστεύει και το θεωρεί παράξενο, ας ανοίξει τα πρακτικά της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και θα δει. Η κ. Μπακογιάννη λέει ότι χαϊδεύουμε τα αυτιά των κουκουλοφόρων, όπως ακριβώς λέει και η κ. Παπαρήγα. Ακούσαμε την κ. Μπακογιάννη να λέει ότι είμαστε καιροσκόποι, όπως ακριβώς λέει και το ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας τη λενινιστική ορολογία ότι είμαστε οπορτουνιστές. Τον κ. Καρατζαφέρη να δίνει ανοιχτά και δημόσια συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για τη στάση του. Υπάρχει λοιπόν μια ιδιότυπη κυβέρνηση συνεργασίας αυτή τη στιγμή». Αναρωτιόμαστε, γιατί ο Αλ. Αλαβάνος δε συμπεριέλαβε στην «κυβέρνηση συνεργασίας» το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, αν δεν κάνουμε λάθος, έφτασε να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτική αλητεία».

Θα είχε πράγματι αξία να ανατρέξει κανείς στα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Οχι, βεβαίως, γιατί θα διαπιστώσει αυτά που ισχυρίζεται, έχοντας απολέσει την ψυχραιμία του, ο Αλ. Αλαβάνος, τα οποία άλλωστε κι εκεί τα είχε ισχυριστεί, αλλά για να διαπιστώσει αν και πού διαφοροποιείται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απ' τα υπόλοιπα κόμματα ως προς τα μείζονος σημασίας ζητήματα για το λαό. Να υπενθυμίσουμε ότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Αλ. Αλαβάνος αν και δεν τσιγκουνεύτηκε χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για «ένα «καινούργιο κίνημα» και «μεγάλη στροφή της Ιστορίας», στο ...διά ταύτα αναμάσησε προτάσεις που έχουν γίνει ήδη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ πρότεινε έναρξη διαλόγου της κυβέρνησης με τους μαθητές και διάλογο για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι νέοι έχουν συναισθήματα, θέλουν δικαίωση, θέλουν αλλαγή στην αστυνομία»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλο θράσος (2008-12-31 00:00:00.0)
Τερτίπια οπορτουνιστών (2008-12-17 00:00:00.0)
Καλούμε τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα (2008-12-10 00:00:00.0)
Καλούμε τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα (2008-12-10 00:00:00.0)
Βρήκαν αδύναμο κρίκο (2007-01-23 00:00:00.0)
Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας (2006-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ