Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Εντείνουν ρυθμούς οι κομματικές οργανώσεις

Αξιοποιώντας τις μέρες των γιορτών, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα συνεχίζουν ακατάπαυστα τη μάχη της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) οικονομικής εξόρμησης, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος - το οποίο στις πλημμύρες του 1994 είχε υποστεί τεράστια ζημιά - με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κτίριο.

Η οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου, τα εισοδήματα των οποίων έχουν καθηλωθεί σε εξευτελιστικά επίπεδα, δεν αποτελεί εμπόδιο. Ούτε για τα μέλη του Κόμματος που δίνουν τη μάχη του κουπονιού, λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την αντικειμενική δυσκολία αλλά ξεπερνώντας τη με ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα σε πολύ περισσότερους ανθρώπους, αλλά ούτε για τους ίδιους τους εργαζόμενους που πρόθυμα, απ' το υστέρημά τους, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ενίσχυσης του Κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ έχει ήδη καλύψει το 48% του πλάνου της, απευθυνόμενη εκτός απ' τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα ιδρύματα και στους φοιτητές και σπουδαστές οι οποίοι - όπως μας είπε η υπεύθυνη Οικονομικών της Αχτίδας Ελένη Μπάγια - πρόθυμα συνεισφέρουν, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, που βιώνουν την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωσή τους.

Στη θετική πορεία που καταγράφει η Αχτίδα σημαντικό ρόλο έπαιξε η καλή και έγκαιρη προετοιμασία, με διεξοδική συζήτηση σε όλες τις Οργανώσεις με όλους τους συντρόφους, στη διάρκεια της οποίας επικράτησε ένα θετικό και δημιουργικό κλίμα που προέτρεπε σε ανακαθορισμό προς τα πάνω των ατομικών πλάνων, στο να θέτει ο κάθε σύντροφος στόχους και ποσοτικούς και ποιοτικούς, σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους θα απευθυνθεί.

Ο έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων που σχεδιάστηκαν στη φάση της προετοιμασίας έφερε αποτελέσματα και η Αχτίδα συνεχίζει αισιόδοξα και με αποφασιστικότητα τη μάχη της εξόρμησης. Απευθύνεται πλατιά σε καθηγητές, φοιτητές - σπουδαστές και εργαζόμενους του χώρου και βρίσκει ανταπόκριση καθώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που κατανοούν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, ξέρουν πως και το ένα ευρώ θα πιάσει τόπο.

Η πολιτική δουλειά - τονίζει η Ελένη Μπάγια - συνοδεύει και ενισχύει τη δουλειά με το κουπόνι. Οι ίδιες οι εξελίξεις θέτουν μπροστά μας το καθήκον να βαθύνουμε την πολιτική δουλειά μέσα στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, πράγμα που κάνουμε, καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει το ΚΚΕ πολιτικά και οικονομικά, συζητώντας μαζί του, γιατί τον αφορά η διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Είμαστε πεισμένοι ότι συνεχίζοντας έτσι τη δουλειά και εντείνοντας παραπέρα τους ρυθμούς για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, θα κερδίσουμε τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ