Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Αδικη η κριτική στο θέμα των οδοφραγμάτων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Αδικη χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται εναντίον του από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, περί λανθασμένων χειρισμών στο ζήτημα των οδοφραγμάτων, ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας σε χτεσινές του δηλώσεις, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το όλα ή τίποτε εμένα ποτέ δε θα με βρει σύμφωνο», προσθέτοντας ότι «δε συνδέσαμε απόλυτα το άνοιγμα της Λήδρας με το άνοιγμα του Λιμνίτη. Το συνδέσαμε με την εξής έννοια, συμφωνήσαμε να ανοίξει η Λήδρας, συμφωνήσαμε να ανοίξει ο Λιμνίτης και ένα οδόφραγμα. Το γεγονός ότι στρεψοδικεί η άλλη πλευρά, δεν είναι δική μας ευθύνη. Αυτή είναι η εκτεθειμένη».

Σχολιάζοντας δε τους επικριτές τους σημείωσε ότι «θα ήταν καλά οι φίλοι που ασκούν αντιπολίτευση να περιμένουν να γίνεται μια ενδελεχής ενημέρωση πάνω στα ζητήματα που είναι πάνω στο τραπέζι ακόμα - δεν έκλεισε το θέμα του Λιμνίτη είναι πάνω στο τραπέζι - και μετά να θεωρούν ότι δικαιώνονται οι ίδιοι, σαν και έχουμε μια διελκυστίνδα και πρέπει να δικαιωθεί. Αντί να δικαιώσουμε το λαό μας, και να ανοίγουμε περισσότερες τρύπες στο τείχος της διχοτόμησης, προσπαθούμε να βρίσκουμε αιτίες και αιτιάσεις και τοποθετήσεις ότι δικαιωνόμαστε εμείς».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο Δ. Χριστόφιας επισήμανε ότι συναντά προβλήματα όχι μόνο για τη στάση που τηρεί στο Κυπριακό, αλλά και ένεκα του γεγονότος ότι η πρόοδος που αφορά τις μεταρρυθμίσεις έχει ουσιαστικά αποτελματωθεί, προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι στο εσωτερικό της Τουρκίας υπάρχει μια διαμάχη που οδηγεί σε συμβιβασμούς μεταξύ της κυβέρνησης και του πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου και που εμποδίζει και την πορεία που έχουμε χαράξει στο Κυπριακό».

Οπως τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος «η δική μας στάση και οι τοποθετήσεις πάνω στα διάφορα ζητήματα, τιμούν αυτό το στόχο και αυτή τη δέσμευση, (για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και αυτό που χρειάζεται είναι να διαφοροποιηθούν οι τοποθετήσεις της Τουρκοκυπριακής πλευράς στις διάφορες πτυχές του Κυπριακού, ώστε να συμβαδίζουν με λύση πραγματικής ομοσπονδίας, η οποία να συναποτελείται από τις δύο πολιτείες».

Αναφερόμενος στη διαδικασία της ταυτοποίησης των οστών των αγνοουμένων και της διερεύνησης της τύχης τους ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει και όσον αφορά τις ταυτοποιήσεις και όσον αφορά τις εκταφές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφωνήθηκε το άνοιγμα του Λιμνίτη (2009-06-27 00:00:00.0)
Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ (2009-05-29 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την απαγόρευση διέλευσης από το οδόφραγμα Λιμνίτη (2008-09-02 00:00:00.0)
Το κλειδί για την επανένωση της Κύπρου κρατά η Τουρκία (2008-06-20 00:00:00.0)
Συναντήσεις για τις Ομάδες Εργασίας και τις Τεχνικές Επιτροπές (2008-03-29 00:00:00.0)
Για τη συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ (2008-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ