Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΚΑΘΡΙΝ ΧΑΡΝΤΓΟΥΙΚ
Λυκόφως

Σας βεβαιώνω πως θα διαβάσετε τρελά πράγματα και τρελές θεωρητικές αναλύσεις! Θα ακούσετε συσχετισμούς με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Θα ακούσετε για τη δύναμη της αγάπης, η οποία δύναμη εξημερώνει ακόμα και δράκουλες! Για να καταλάβετε, στο χορό μπήκε χωρίς να επιτρέπεται και η δημόσια Ελληνική Τηλεόραση (κανάλι 1), η οποία, συμμετέχοντας ανεπίτρεπτα σε εμπορικά παιχνίδια, παρουσίασε την ταινία στο κεντρικό της, μάλιστα, δελτίο ειδήσεων, ωσάν να είχαμε να κάνουμε με σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν έχω καμία διάθεση να το ψάξω, όποιος έχει ενοχές επειδή έσφαλε, να βγει και να ζητήσει συγνώμη.

Τώρα στο θέμα μας! Μια πανέμορφη, πράγματι, κοπέλα φεύγει από τη μάνα της, η οποία βρήκε καινούριο εραστή, και έρχεται να ζήσει με τον σερίφη πατέρα της, ο οποίος ζει και εργάζεται σε μια μικρή αμερικάνικη επαρχιακή πόλη! Ο πατέρας χαίρεται για την άφιξη της κόρης, που είχε καιρό να τη δει, και η κοπέλα πάει στο σχολείο της μικρής πόλης για να συνεχίσει τις σπουδές της. Στα σχολεία, όμως, ως γνωστόν, δε σπουδάζουν μόνον μαθητές και μαθήτριες. Ενίοτε σπουδάζουν και δράκουλες. Στο συγκεκριμένο σχολείο σπουδάζει ένας πανέμορφος, πράγματι, μαθητής-δράκουλας. Ο συγκεκριμένος μαθητής-δράκουλας ανήκει, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, σε μια εξευγενισμένη φυλή δράκουλων, η οποία, αφού εξελίχθηκε, αποφεύγει το ανθρώπινο αίμα (πίνει μόνον αίμα ζώων). Επίσης, αυτή η εξευγενισμένη φυλή δράκουλων, κόντρα στα είθισται και για να γυριστεί το έργο, δε βγαίνει σεργιάνι μόνον τα μεσάνυχτα. Μπορεί, για τις ανάγκες του έργου, όπως είπαμε, και κυκλοφορεί και μέρα!

Τα δυο πανέμορφα, πράγματι, παιδιά γνωρίζονται και ερωτεύονται! Κάποια στιγμή, όμως, η κοπέλα καταλαβαίνει με ποιον έχει να κάνει! Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω. Νικάει τις φοβίες της και βοηθάει τον νεαρό να κάνει ένα ακόμα βήμα για να πλησιάσει τον άνθρωπο. Και όπως γίνεται σε όλα τα παρόμοια ρομάντζα, ο έρωτας νικάει!

Αυτό είναι με λίγα λόγια το έργο που προωθεί, ανάμεσα στους άλλους, και η δημόσια Ελληνική Τηλεόραση. Ο,τι πρέπει, δηλαδή, για ετούτες τις άγριες μέρες, δε λέω άγιες, λέω άγριες μέρες, που η μαθητιώσα ελληνική νεολαία παλεύει στήθος με στήθος με τους δικούς της δράκουλες που θέλουν να της πιουν το αίμα. Μαθητές, αφήστε τις διαδηλώσεις και «βρείτε» τη με το «Λυκόφως», είναι το σύνθημα του συστήματος. Στο χέρι σας είναι η επιλογή. Με τις διαδηλώσεις ή με το δράκουλα. Θεωρητικό παραμύθι θα σας προσφερθεί άπειρο. Μην ξεχνάτε πως η ταινία στηρίζεται σε βιβλίο που στην Αμερική πούλησε πάνω από 6.000.000 αντίτυπα! Βουρ, λοιπόν, και εμείς να εξαμερικανιστούμε οριστικά και αμετάκλητα!

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπίλι Μπερκ, Τέιλορ Λότνερ, Νίκι Ριντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ