Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΛΕΤΙΣΙΑ ΚΟΛΟΜΠΑΝΙ
Οι γυναίκες των ονείρων μου

Το θέμα δεν είναι κακό. Ποιο θέμα, άλλωστε, είναι κακό; Κανένα! Το ζήτημα, λοιπόν, είναι τι θέλεις να πεις. Αν έχεις κάτι να πεις! Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κ. Λετίσια Κολομπάνι δεν είχε τίποτα να πει και γύρισε μια κωμωδία, ο θεός να την κάνει κωμωδία, σαμπανιζέ, όπως λέει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής! Εγώ θέλω απλώς να προσθέσω πως η ...σαμπάνια, δυστυχώς, δεν είχε αφρό. Κύλαγε σαν νεράκι Λουτρακίου! Κάποιες μπουρμπουλήθρες και αυτό ήταν όλο!

Ενας κύριος καραφλός, το πρόσωπό του δε βγάζει τον πόνο του Βέγγου, να πούμε, καθαριστής το επάγγελμα, καθαρίζει κάθε βράδυ ένα γραφείο που μανατζάρει σταρ του σινεμά. Εκεί μέσα στη μοναξιά του και στη μίζερη ζωή του ανοίγει τα κιτάπια του γραφείου και έρχεται σε επαφή με τα «απόρρητα» ραντεβού τριών αγαπημένων του σταρ. Επειδή τις λατρεύει και τις τρεις, παίρνει το ζήτημα προσωπικά. Αναλαμβάνει αυτός, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να τις μανατζάρει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Παρεμβαίνει, επίσης, και στην προσωπική τους ζωή όπου αυτή, κατά την κρίση του, πάσχει.

Η ζωή των τριών σταρ σιγά-σιγά γίνεται μπάχαλο. Ο καραφλός κύριος ακυρώνει κλεισμένα ραντεβού, δημιουργεί άλλα, χαλάει ερωτικές σχέσεις! Μόλις, όμως, οι τρεις σταρ αντιληφθούν τον ένοχο, αποφασίζουν να τον τιμωρήσουν με το ίδιο νόμισμα! Αρχίζουν αυτές να παρεμβαίνουν στη δική του ζωή, την οποία, σχεδόν, διαλύουν!

Σας είπα, το θέμα είναι καλό, προσφέρεται για πολλά! Δυστυχώς, η Γαλλίδα σκηνοθέτις, η οποία είναι και ηθοποιός και παίζει και στην ταινία, δεν έξυσε ούτε με το νυχάκι της το ζήτημα. Στάθηκε στην επιφάνεια. Μια επιφάνεια γυαλιστερή και άοσμη. Εχοντας μπροστά στο φακό της λαμπερά ονόματα, Κατρίν Ντενέβ, Εμανουέλ Μπεάρ κλπ., περιορίστηκε να ανοίγει διαδρόμους να διαβαίνουν αυτά τα λαμπρά ονόματα και να κάνουν απρόσκοπτα τη βόλτα τους. Τελικά, η ταινία είναι μια περατζάδα των τριών σταρ και του καραφλού κυρίου. Στο διάβα τους, βέβαια, ακόμα και η Κατρίν Ντενέβ που έχει γεράσει και παχύνει, οι σταρ αφήνουν κάποια αύρα! Το μόνο που μπορεί να εισπράξει ο θεατής.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Εμανουέλ Μπεάρ, Μελανί Μπερνιέ, Καντ Μεράντ, Ζουλιέτ Λαμπολέ, Ρουφούς, Λετίσια Κολομπάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ