Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Συγκεντρώσεις - πικετοφορίες αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις

Από τη χτεσινή πορεία συμπαράστασης στη Λάρισα
Από τη χτεσινή πορεία συμπαράστασης στη Λάρισα
Συνεχίστηκαν και χθες οι συγκεντρώσεις και πικετοφορίες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

-- Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση στη Λάρισα, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης και ξεκίνησε από την οδό Βενιζέλου, στο ύψος του αρχαίου θεάτρου, όπου αναρτήθηκε πανό κατά της νέας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. «Απαιτούμε το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του Ισραήλ και καταδικάζουμε την ισραηλινή κυβέρνηση και τους πάτρωνές τους, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, για τη νέα βαρβαρότητα κατά των Παλαιστινίων», τόνισε μιλώντας ο Β. Ζωγράφος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

-- Στο Βόλο, ύστερα από κάλεσμα της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, η πικετοφορία ξεκίνησε από την οδό Αντωνοπούλου και συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους, με ηχηρά συνθήματα καταδίκης του εγκλήματος και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Β. Τίρχας, μέλος του Γραφείου της ΝΕ του Κόμματος.

-- Στην Καρδίτσα, οι κομμουνιστές πορεύτηκαν στους δρόμους, με πικετοφορία που διοργάνωσε η ΝΕ του ΚΚΕ, διαμηνύοντας την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα συμπαράστασης και για να μπει τέλος στην ισραηλινή κατοχή, ώστε οι Παλαιστίνιοι να έχουν την πατρίδα που τους ανήκει.

-- Μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο λαό της Παλαιστίνης, πραγματοποίησαν στα Χανιά η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ. Η συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς κι από εκεί τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με Παλαιστίνιους που κατοικούν στα Χανιά και συμμετείχαν στη συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

-- Συγκέντρωση καταδίκης της νέας δολοφονικής επιδρομής κατά του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (ΕΚΑ). Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης, όπου μίλησε η Δήμητρα Αλεξά εκ μέρους του ΕΚΑ, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Σαμίρ Σαντζούκ από την Παλαιστινιακή Κοινότητα. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

  • Σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 31 Δεκέμβρη, οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν μαζική πανεξόρμηση - ενημέρωση στις 6 το απόγευμα στο Μεϊντάνι (Αγορά).
  • Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, την Παρασκευή 2 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην πλ. Πίνδου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης (2023-10-18 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Χανιά και Καβάλα (2022-08-11 00:00:00.0)
Δυναμώνει η καταδίκη για τη σφαγή στη Γάζα (2018-05-17 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης (2009-01-09 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (2009-01-08 00:00:00.0)
Κύμα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα (2006-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ