Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόγραμμα δράσης με απεργιακή κορύφωση

Με αιχμή την ανεργία και την κλαδική Σύμβαση, η Ομοσπονδία κατέληξε σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα

Σε θέση μάχης θέτει τους οικοδόμους σε όλη τη χώρα η ταξική Ομοσπονδία τους
Σε θέση μάχης θέτει τους οικοδόμους σε όλη τη χώρα η ταξική Ομοσπονδία τους
Τα άμεσα καθήκοντα για τα σωματεία της δύναμής της, αλλά και για την ίδια την Ομοσπονδία καθόρισε στην τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, αφού εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώνεται για τον κλάδο, αλλά και γενικότερα για την εργατική τάξη μετά και τα τελευταία γεγονότα. Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η ανεργία.

Η Εκτελεστική κατέληξε στις παρακάτω πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα, δίνοντας κατεύθυνση στα σωματεία της δύναμής της να συζητήσουν για την καλύτερη οργάνωσή τους:

  • Στις 9 Γενάρη τα σωματεία να δώσουν συνέντευξη Τύπου για την ανεργία
  • Στις 15 Γενάρη να γίνουν δυναμικές παραστάσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, με κύριο αίτημα την προστασία των ανέργων, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού των 1.400 ευρώ και για όσο καιρό είναι άνεργος ο εργαζόμενος, την επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.
  • Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 20 Γενάρη.
  • Στις 27 Φλεβάρη να κατέβουν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων στην Αθήνα για παράσταση στο υπουργείο Απασχόλησης.
  • Προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία και Γενικό Συμβούλιο στις 28 Φλεβάρη.
Με αιχμή την ανεργία και τη Σύμβαση

Η Ομοσπονδία ετοιμάζεται να καταθέσει τις προτάσεις της για την υπογραφή των νέων ΣΣΕ στις εργοδοτικές οργανώσεις στις 5 Γενάρη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες. «Εκτιμάμε -σημειώνει η Ομοσπονδία - ότι οι εργοδότες με αιχμή την οικονομική κρίση και την εξευτελιστική σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, θα επιδιώξουν την υποβάθμιση της διαπραγμάτευσης των συλλογικών συμβάσεων, θα οξύνουν την άρνησή τους για υπογραφή ικανοποιητικής σύμβαση». Γι' αυτό υπογραμμίζει πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να γίνει συζήτηση στα ΔΣ, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, να ενημερωθούν οι οικοδόμοι, να προετοιμάσουν τα σωματεία τις δυνάμεις τους για τη δυναμική απάντηση στους εργοδότες.

Για το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι μαστίζει τον κλάδο. Εκτιμά ότι «πλέον, όσο οξύνεται η ταξική πάλη θα οξύνεται και η επίθεση με όλες τις μορφές στο ταξικό κίνημα. Γι' αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση, ετοιμότητα του κλάδου για να δώσουμε απάντηση σε κάθε προσπάθεια των μηχανισμών του κεφαλαίου». Σε ό,τι αφορά την κρίση, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ με το σιγοντάρισμα και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να φορτώσουν με νέα βάρη τους εργαζόμενους. Προσπαθούν να διαμορφώσουν την αντίληψη ότι εργάτες και κεφάλαιο έχουμε την ίδια ευθύνη, τα ίδια συμφέροντα άρα πρέπει να βάλουμε την πλάτη για το ξεπέρασμά της».

Γι' αυτό, και μεταξύ άλλων, καταλήγει: «Δε χωράει αμφιβολία, απάντηση οργανωμένα από ταξική σκοπιά σε αυτήν την επίθεση μπορεί να δώσει μόνο το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ