Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευθύνες στο ... θύμα

Την απόλυτη συμφωνία της με τις ενέργειες και τις θέσεις των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών επέδειξε με κυνισμό για μια ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση, με την πρώτη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Από την πρώτη φράση της δήλωσής της, η Ντόρα Μπακογιάννη σπεύδει όχι μόνο να εξισώσει τους θύτες Ισραηλινούς με τα θύματά τους, άμαχους Παλαιστίνιους, αλλά και να επιρρίψει την ευθύνη για την έναρξη της σφαγής στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Χαρακτηριστική είναι - και στην πρώτη, αλλά και σε μεταγενέστερες δηλώσεις της - η απουσία, έστω και έμμεσης, καταδίκης του επιτιθέμενου.

Κατά τα λοιπά, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να διασώσει τα προσχήματα, ανακοινώνοντας την τηλεφωνική της επαφή με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Εξωτερικών Amr Moussa, με τον οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, «συμφώνησε ότι είναι αδήριτη ανάγκη ο άμεσος τερματισμός της βίας»...

Στη δήλωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους, αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την, ούτως ή άλλως, εξαιρετικά εύθραυστη περιφερειακή ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ