Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η βαθιά κρίση

«Οι Ελληνες τραπεζίτες προτίμησαν και εφέτος τις Αλπεις - και τις αυστριακές και τις γαλλοελβετικές και τις ιταλικές κορυφές - για να περάσουν τις γιορτές (...) στη ζώνη των πλουσίων παρατηρείται συνωστισμός καθώς όπως μαθαίνουμε και μπόνους πήραν μέσα στην κρίση και τα λεφτά της πολιτείας θα μπουν στα ταμεία των τραπεζών άμα τη επιστροφή τους. Νέος ταξιδιωτικός προορισμός η Κορτίνα η οποία βρίσκεται βόρεια της λίμνης στα ιταλοελβετικά σύνορα» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ)

η «καλή χρονιά»

«ας πάει στην ευχή. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα, ένας καινούργιος χρόνος. Μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουμε ότι το μόνο θετικό που σέρνει πίσω του κάθε νέος χρόνος είναι πως πλησιάζει όλο και περισσότερο η ημερομηνία εξόφλησης παλαιών δανείων και πιστωτικών καρτών. Βλέπετε από ένα σημείο και μετά, το μέλλον δε συνδέεται με την εκπλήρωση ονείρων, αλλά με την εξόφληση πάσης φύσεως παλαιών χρεών (...) το "καλή χρονιά" είναι πλέον μόνο για μικρά παιδιά» (το σχόλιο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

η νομοτέλεια

«Οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων αυξήθηκαν κατά 6,1%. Αντίθετα των καταστημάτων ένδυσης μειώθηκαν 4,2% και των ηλεκτρικών 8,6% (...) τόσο τον Οκτώβριο όσο και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2008 ο τζίρος των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων κινήθηκε ανοδικά ενώ στα μικρομεσαία καταστήματα τροφίμων ποτών πήραν την κατιούσα» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)

κι ακόμα δεν ήρθε η κρίση

«Είναι πλέον βέβαιο ότι οι εκπτώσεις όσο μεγάλες και να είναι δεν μπορούν να δώσουν ώθηση καθώς κυριαρχεί ο φόβος για την επόμενη ημέρα και η συρρίκνωση του εισοδήματος δεν επιτρέπει "ανοίγματα". Ετσι χωρίς ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης το αδιέξοδο είναι μπροστά» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Αλλα λόγια

«Αμέσως μετά τις γιορτές θα επανέλθουν στο προσκήνιο και τα σκάνδαλα της "νέας διακυβέρνησης" με κορυφαίο αυτό του Βατοπεδίου (...) το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ξεπερνά και το δίλημμα που είχε σχετικά με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής (...) "η ανάδειξη των σκανδάλων δεν είναι σκανδαλολογία, η ηθική είναι το πρώτο βήμα της αλληλεγγύης" είναι το δόγμα» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ