Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο αντίστασης!

Αυξάνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο, στο Πεδίον του Αρεως, και τα καλέσματα κλιμάκωσης του αγώνα

Πυκνώνουν οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του Σαββάτου, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως, στη 1 το μεσημέρι. Με αναπτερωμένο το ηθικό από τη μεγάλη απεργία στις 10 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την εργαζόμενη αγροτιά, τους βιοτέχνες και μικροεπαγγελματίες, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται πάλι μπροστά, στην οργάνωση της πάλης, στη συσπείρωση των εργαζομένων, στην αναζωογόνηση της δράσης των σωματείων και των συνδικάτων, που πρέπει να δώσουν προοπτική και βάθος στην αντίσταση της εργατικής τάξης. Ηδη, με αφορμή το συλλαλητήριο του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων για τα αντεργατικά μέτρα. Σήμερα, στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν σε χώρους του ΚΕΠΥΟ, στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας και στη Σιβιτανίδειο.

Να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην πανελλαδική κινητοποίηση του Σαββάτου, καλεί τα σωματεία της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ). «Η πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργία - υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ - και ιδιαίτερα στο οργανωμένο μέρος του κλάδου, ήρθε σαν αποτέλεσμα της έντονης δραστηριότητας των μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας, της αγωνιστικής στάσης των διοικήσεων των σωματείων και του διεκδικητικού πλαισίου. Είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της αντίθεσης των εργαζομένων στο σύνολο των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων. Στον ιδιωτικό τομέα, χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία, παρά τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τσάκισαν τις θεωρίες που πλασάρονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, για αδιαφορία των εργαζομένων, για μη συμμετοχή». Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους και τη ΓΣΕΕ ν' αποφασίσει τώρα συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Στο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο καλεί τους συνταξιούχους όλης της χώρας η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης. Η αγωνιστική ενότητα θα φέρει τη νίκη, τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί τους παλαίμαχους της δουλιάς να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να υπερασπίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να πουν όχι στη λιτότητα και να απαιτήσουν φτηνό και αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πολιτική που εφαρμόζεται πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα. Βιοτέχνες, ΕΒΕ, εργάτες, συνταξιούχους, αγρότες, νεολαία -υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ)- γι' αυτό χρειάζεται από κοινού αντίσταση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής και καλεί τους βιοτέχνες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, χτες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με επιστολή του στους υπουργούς Εργασίας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, διατυπώνει τις θέσεις της και ζητά «να ληφθούν σοβαρά υπόψη στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής». Αναλαμβάνει, μάλιστα, να «ερμηνεύσει» τα αιτήματα της απεργίας, τα οποία φιλτράρει κατάλληλα υπό το πρίσμα της «κοινωνικής συναίνεσης», υποβαθμίζοντας συνειδητά την απαίτηση των χιλιάδων απεργών ν' αποσυρθούν τώρα τα αντεργατικά μέτρα. Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της προώθησης «νέων μορφών κοινωνικού διαλόγου και συμφωνιών ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, για την καλύτερη συνεργασία των παραγωγικών φορέων, στην κοινή εθνική και κοινωνική προσπάθεια για τη βελτίωση της χώρας μας στο νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ