Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ζητούν «εθνική ενότητα» για την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών

Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκκλήσεις «εθνικής ενότητας» με στόχο την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών που επιζητά το μεγάλο κεφάλαιο με «κοινωνική συναίνεση» και τη διασφάλιση των δομών του εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετούν, απηύθυναν ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων.

Ο πρωθυπουργός από τη Ραφήνα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Πάτρα, επιδιώκοντας να «νομιμοποιήσουν» στις λαϊκές συνειδήσεις τα νέα σκληρά μέτρα - που από κοινού θα στηρίξουν - φορτώνοντας τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, πρόταξαν το αστικό και συγχρόνως αταξικό ιδεολόγημα της «εθνικής συννενόησης».

«Σήμερα η δύσκολη, για ολόκληρο τον κόσμο, συγκυρία, μας δοκιμάζει όλους. Η διεθνής οικονομική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές μας», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας να εμφανίσει την επιδρομή και την εφαρμογή νέου γύρου καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα πλήξουν τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους σαν ...αναγκαία. Με κεντρική επιδίωξη την υποταγή του λαού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ο πρωθυπουργός απαίτησε «ωριμότητα, αλληλοκατανόηση, υπευθυνότητα», ώστε «με αίσθημα κοινωνικής και εθνικής ευθύνης» όπως ισχυρίστηκε «να τα καταφέρουμε»!

Την εξασφάλιση της «κοινωνικής συναίνεσης» με στόχο την προώθηση των ίδιων ευρωενωσιακών επιλογών, αλλά διεκδικώντας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ το ρόλο του καλύτερου «διαχειριστή» τους, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Είναι η ώρα να κινητοποιήσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας, τις δυνάμεις του ελληνισμού, για να μπορούμε να εγγυηθούμε τα αυτονόητα που σήμερα λείπουν από τη χώρα μας». Βέβαια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε, χωρίς να θίξει τον πυρήνα του συστήματος, να μοιράσει ανέξοδες υποσχέσεις για «κοινωνική συνοχή, προστασία της κάθε ελληνικής οικογένειας, που έχει μεσαίο ή χαμηλότερο εισόδημα, την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας, την πραγματική ανάπτυξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης», ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ «εγγυάται» ένα «ευνομούμενο κράτος που να προστατεύει τον Ελληνα πολίτη».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τη μέρα των Θεοφανίων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το παρακάτω σχόλιο:

«Οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων. Αλλωστε, την ευθύνη για την ύπαρξη και την όξυνσή τους έχουν οι ίδιοι και τα κόμματά τους που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο λαός πρέπει να απορρίψει τις εκκλήσεις τους για εθνική συνεννόηση γιατί σημαίνουν υποταγή στο κεφάλαιο, νέες θυσίες, νέα δεινά. Ασφάλεια ο λαός θα έχει μόνο αν γυρίσει την πλάτη και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, μόνο όταν περάσει στην αντεπίθεση κατά της κρατικής καταστολής και της αντιλαϊκής πολιτικής, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσεις στη βάση των αντεργατικών ανατροπών των τελευταίων ετών (2017-11-18 00:00:00.0)
Αλλαγή ηγεσίας με βλέψεις για αναβαθμισμένο ρόλο (2015-06-16 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εγγυώνται τη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής (2014-05-30 00:00:00.0)
Δημαγωγική απόχη για τους πιο ευάλωτους στην κρίση (2009-05-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-02-12 00:00:00.0)
Τα βλέμματα σε Καισαριανή, Πτολεμαφιδα (1995-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ