Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Φραστικές επικοινωνιακές κορόνες για τον ανασχηματισμό

Για «ανασχηματισμό εσωκομματικής κατανάλωσης», έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, επιχειρώντας παράλληλα να εμφανιστεί σαν ...«προοδευτική δύναμη αλλαγής».

Η Χαριλάου Τρικούπη, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει νέα σφοδρή επίθεση εναντίον των λαϊκών στρωμάτων και θα χρησιμοποιήσει τον ανασχηματισμό σαν παραπλανητικό «όχημα» για την επίσπευσή της, επέλεξε να εξαντλήσει την ...αντιπολιτευτική του ρητορεία στη στοχοποίηση του Κ. Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «αδύναμο να ανακτήσει τον έλεγχο στην κυβέρνησή του», υποστηρίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται νέο πρωθυπουργό και νέα κυβέρνηση».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μπορεί να δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός δε «λύνει τα προβλήματα του κόσμου» και οι «πολιτικές αυτής της κυβέρνησης δεν αλλάζουν. Δεν αλλάζει η οικονομική πολιτική». Αλλά στην προσπάθειά του να συγκαλύψει ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ακριβώς τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές με αυτές της κυβέρνησης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας, επέλεξε τις επικοινωνιακές φραστικές κορόνες, δηλώνοντας ότι: «Δυστυχώς για το λαό και για τη χώρα, στον ανασχηματισμό αυτό, ένας άνθρωπος μένει στη θέση του, κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προέβλεψε επίσης ότι «το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να έχει μακρό βίο και ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή», επιδιώκοντας να οξύνει τη δικομματική πόλωση με μοναδικό αντίτιμο τη νομή της εξουσίας. Ο ίδιος μίλησε για «κυβερνητικό αδιέξοδο», «μικροκομματικούς σχεδιασμούς και προσπάθεια εξισορρόπησης κομματικών αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται «μια κυβέρνηση, που να μπορεί να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική, που προστατεύει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη» και αυτή δεν είναι της ΝΔ, όπως είπε «που έχει ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, έχει μεταφέρει βάρη στους πολλούς, έχει επιδεινώσει την κρίση». Βέβαια, ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στις προτάσεις και τις θέσεις, επιδιώκοντας να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να κρύψει ότι αυτές κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με την εφαρμοζόμενη πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ