Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με την παλαιστινιακή σημαία να κυματίζει... .

Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ύψωσαν σε Δημαρχεία της Αθήνας τη σημαία της Παλαιστίνης στη θέση της σημαίας της ΕΕ

Από την πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Από την πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Πλατύ κάλεσμα στο λαό της Αθήνας να δείξει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό με οργανωμένο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα απηύθυναν την περασμένη Δευτέρα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση: «Υπέστειλαν» τη σημαία της ΕΕ από Δημαρχεία και εισόδους πόλεων και ανάρτησαν στη θέση της την παλαιστινιακή σημαία.

Στην Αθήνα, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν με πορεία έως το Δημαρχείο, όπου εν μέσω χειροκροτημάτων ανέβασαν στον ιστό την παλαιστινιακή σημαία, κατεβάζοντας τη σημαία της ΕΕ, με σκοπό να καταδείξουν τις ευθύνες και της ΕΕ για τις πολεμικές επεμβάσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Με τις σημαίες της Παλαιστίνης να μπλέκονται με τις κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνέχισαν την πορεία στους δρόμους της Αθήνας, καλώντας συνεχώς τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα, να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων.

«Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ που το χέρι του οπλίζουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η διεθνής σοσιαλδημοκρατία και οι αστικές κυβερνήσεις. Εχει, επίσης, σκοπό να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση που ακολουθώντας κοινή γραμμή με την ΕΕ βοηθάει στην πράξη την επίθεση του Ισραήλ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα διά του προέδρου του είναι επικεφαλής της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει στο Δημαρχείο της Αθήνας...

*

Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει στο Δημαρχείο της Αθήνας...
Στην Καλλιθέα, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο της πόλης και προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο της σημαίας της ΕΕ, ενώ συνέχισαν την κινητοποίηση με πορεία στους δρόμους της πόλης. Ανάλογες διαδηλώσεις με ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας έγιναν και στα Δημαρχεία της Ν. Ιωνίας, του Αγ. Δημητρίου, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Αμαρουσίου, της Πετρούπολης, του Ιλίου, καθώς και στις εισόδους των Δήμων Περιστερίου και Ζωγράφου.

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, «οι συμβολικές αυτές κινήσεις γίνονται στα δημαρχεία όλης της χώρας. Καλούμε δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, όλους τους φορείς να καταδικάσουν την ισραηλινή εισβολή. Μπροστά στο νέο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού από τους ιμπεριαλιστές του Ισραήλ καλούμε τους νέους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Παλαιστινίων και να απαιτήσουν το σταμάτημα της εισβολής και την άμεση αποχώρηση του στρατού του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας».

«Καμία αυταπάτη! Να καταδικαστεί η ΕΕ που μαζί με τις ΗΠΑ στηρίζουν ουσιαστικά το έγκλημα. Νίκη στον παλαιστινιακό λαό!», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ