Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Καταγγελία διανοουμένων

Το Δίκτυο των Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, όπως ονομάζεται η πρωτοβουλία από όλο τον κόσμο, καταδικάζει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ των βομβαρδισμών, τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Σημειώνουν ότι: «Αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αδικία που ζει ο Παλαιστινιακός λαός πάνω από 60 χρόνια και τον επιθετικό χαρακτήρα του Ισραήλ. Δείχνουν ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης. Εμείς στηρίζουμε τις διαδηλώσεις ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση που έγιναν μέσα και έξω από το Ισραήλ από ειρηνικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς. Υπερασπιζόμενοι την ανθρωπότητα στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και το νόμιμο δικαίωμά του στην άμυνα απέναντι σε μια κατοχική δύναμη, για την τήρηση των πολλαπλών αποφάσεων του ΟΗΕ για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους».

Ανάμεσα στους 350 υπογράφοντες βρίσκονται τα ονόματα του Ράμσεϊ Κλαρκ, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συγγραφέων από την Κούβα, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Χιλή, το Μεξικό, τον Παναμά, την Κολομβία, την Ισπανία, το Βέλγιο και άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ