Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σαν... τελικοί

Σε αποστολές εκτός έδρας και αγωνιζόμενοι σε παιχνίδια που μοιάζουν... με τελικούς όσον αφορά τις επίτευξη των στόχων τους βρίσκει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό το ποδαρικό για το 2009 στην ευρωπαϊκή τους δράση. Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας οι «πράσινοι» αγωνίζονται στην Ιταλία κόντρα στη Σιένα (22.00, ΣΚΑΪ) και οι «ερυθρόλευκοι» στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι (21.00, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ-1) έχοντας όμως διαφορετικούς στόχους...

Στο Ισραήλ με έκδηλη την ανησυχία από ελληνικής πλευράς για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, ο Ολυμπιακός ψάχνει τη νίκη επί της Μακάμπι, που ισοδυναμεί και ουσιαστικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Λε Μαν στο ΣΕΦ, ενώ ας σημειωθεί ότι ευνοείται και σε περίπτωση ισοβαθμίας με το βασικό του αντίπαλο, τη Μάλαγα. Ο σημερινός αγώνας έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητες, αφού πλέον στον πάγκο της Μακάμπι κάθεται ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Πίνι Γκέρσον. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο αγώνας είναι δύσκολος, αφού η Μακάμπι - παρά τα αγωνιστικά της προβλήματα φέτος - στην έδρα της παραμένει ένας δυνατό σύνολο. «Πρόκειται να γίνει ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι, όχι μόνο επειδή θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά επειδή θα μας βάλει σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη διαδικασία, αφού έχουμε να παίξουμε εναντίον μιας δυνατής ομάδας στην έδρα της και να δοκιμάσουμε το χαρακτήρα μας», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός, που μοναδικό πονοκέφαλο έχει την απουσία του Βασιλόπουλου.

Στην Ιταλία ο Παναθηναϊκός έχει στόχο τη νίκη, που ισοδυναμεί με εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της συγκεκριμένης φάσης. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραδέχτηκε τη δυσκολία της αναμέτρησης, εξέφρασε εμπιστοσύνη στην ομάδα του, ενώ τόνισε ότι πιο σημαντική είναι η πορεία του Παναθηναϊκού στους «16».

  • Για την ίδια διοργάνωση στο Βελιγράδι χτες ο Πανιώνιος κόντρα στην Παρτιζάν ηττήθηκε με 80 - 57 και η υπόθεση πρόκριση έγινε πλέον πολύ δύσκολη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ