Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη δεν είναι μόνοι!

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης χτες στην πόλη

Ενα ακόμα βήμα κλιμάκωσης του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» από τις 19/12, με αιχμή το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων - τους οφείλονται μισθοί 2 έως 8 μηνών - αποτέλεσε η χτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

Μέσα και από αυτήν την κινητοποίηση, εκφράστηκε η ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι 75 περίπου Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι με μπροστάρη και οργανωτή το ταξικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Εκπρόσωποι από τα Σωματεία Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και Φαρμάκου, συνδικαλιστές άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με έντονη την παρουσία της νεολαίας, έδειξαν για μια ακόμη φορά πως οι εργαζόμενοι της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» δεν είναι μόνοι. Στην ομιλία της, η Τερέζα Βασιλείου εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτήν την ανάγκη να διευρυνθεί η αλληλεγγύη, καθώς ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗ είναι υπόθεση που αφορά συνολικά την εργατική τάξη.

«Η επίθεση, είπε, στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα είναι ενιαία και ολομέτωπη. Ενιαία, συλλογική και διεκδικητική, με γνώμονα τα συμφέροντα της τάξης τους χρειάζεται να είναι και η απάντηση των εργαζομένων». Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους, η οποία συνάντησε πλατιά αποδοχή από τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ