Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Από μας εξαρτάται»

Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές του αλλά και χωρίς να υποτιμήσει την αντίπαλό του, ο Ολυμπιακός ξαναρίχνεται σήμερα στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ (ΜΕΓΚΑ, 21.45). Η Χέρενφεν μπορεί να μην έδειξε ότι μπορεί να «κοντραριστεί» με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του α΄ γύρου που έγινε στο ΟΑΚΑ, όμως τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και αυτό φαίνεται ότι έχει γίνει κατανοητό στους παίκτες του πειραϊκού συλλόγου. Στόχος τους είναι μόνο η νίκη και γνωρίζουν πως για να επιτευχθεί απαιτείται σοβαρότητα και πειθαρχία.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Μαντζουράκης, δήλωσε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο. Η Χέρενφεν στο α΄ ημίχρονο στην Αθήνα ήταν πάρα πολύ καλή. Μπορεί να μην έχει βαθμούς αλλά έχει πολλές δυνατότητες. Εχουν εξάρσεις και αυτό οφείλεται στην αυτοσυγκέντρωση και τη δύναμή τους. Γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να περιορίσουμε τους Ολλανδούς και παράλληλα να τους χτυπήσουμε εκεί που έχουν αδυναμία. Αν αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τον αντίπαλό μας, πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε». Η πιθανή ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο «Αμπέ Λένστρα» είναι η εξής: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Κόντης, Γεωργάτος, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Ζέτεμπεργκ, Λουτσιάνο, Οφορίκουε, Ζιοβάνι.

Στο στρατόπεδο των Ολλανδών, ο τεχνικός της Χέρενφεν, Φοπ ντε Χάαν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι θα είναι έκπληξη μια νίκη της ομάδας του, ενώ επισήμανε ότι θα πιέσουν τον Ολυμπιακό προκειμένου να τον κρατήσουν μακριά από την ολλανδική άμυνα: «Είναι αλήθεια ότι θα δώσει σε όλους εδώ "τρελή" χαρά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες κόντρα στον Ολυμπιακό και θεωρούμε έκπληξη μια νίκη μας. Μια τέτοια νίκη θα μπορούσε να συγκριθεί με το χρυσό μετάλλιο που πήραν οι Ολλανδοί στο Σίδνεϊ στο χόκεϊ, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τακτική. Θα πρεσάρουμε από το κέντρο και μπροστά σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του και μακριά από τη δική μας. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι το φαβορί».

Στον αγωνιστικό τομέα, σίγουρες πρέπει να θεωρούνται οι απουσίες των τραυματιών Εμπινγκε και Χάνσμα, ενώ η πιθανή ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η Χέρενφεν είναι: Βονγκ, Κλόμπε, Ντε Νόγιερ, Νάνκπα, Βενέμα, Ραντόμσκι, Τάλαν, Γιένσεν, Χούιζινγκ, Νουρμέλα, Λούρλινγκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέρασε η ΑΕΚ (2009-08-28 00:00:00.0)
Πρεμιέρα για... Ευρωπαίους (2006-10-27 00:00:00.0)
Με... συνταγή «Καραϊσκάκη» (2005-10-20 00:00:00.0)
Σε κρίσιμη καμπή (2000-10-25 00:00:00.0)
Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Μπάγεβιτς (1999-01-23 00:00:00.0)
Επιχείρηση προσγείωσης (1996-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ