Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Σε κινητοποιήσεις για τον ΟΑΕΕ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (ΕΣΑ), ενάντια στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, η απουσία γιατρών, οι συντάξεις της ντροπής, οι υπέρογκες εισφορές, η υποβαθμισμένη πρόνοια, δεν είναι σύμπτωση, θέλημα Θεού ή φυσικό φαινόμενο. Ολα αυτά αποτελούν συνειδητές πολιτικές πράξεις. Ο στόχος είναι καθαρός. Θέλουν και επιδιώκουν: Την πλήρη απαξίωση του ασφαλιστικού φορέα. Να γίνουμε πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών. Να μισήσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης».

Ο Σύλλογος καλεί «τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να στηρίξουν τον ΕΣΑ, τους αγώνες του και το διεκδικητικό του πλαίσιο. Να ανταποκριθούν μαζικά και να μη λείψουν από τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει και για τις οποίες τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν αναλυτικά. Να σταματήσουν να εμπιστεύονται, να στηρίζουν και να ανέχονται τους πολιτικούς και τις πολιτικές, που χρόνια τώρα τους εμπαίζουν».

Προσθέτει ότι για τις εξελίξεις στο Ταμείο «υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες και σε μας τους ίδιους. Εχει μεγάλες ευθύνες το πολύ μεγάλο ποσοστό εμπόρων, επαγγελματιών, αυτοκινητιστών, που από τους αγώνες του Συλλόγου μας, τις συγκεντρώσεις του και τις καταλήψεις των γραφείων του ΟΑΕΕ, απουσίαζε μαζικά. Εχει μεγάλες ευθύνες που παθαίνει υστερία οργής και έκρηξη επαναστατικότητας, επιλέγοντας να διατυπώνει λεκτικούς λεονταρισμούς (π.χ. να μην ξαναπληρώσουμε εισφορά, να σπάσουμε τα γραφεία κλπ) αποκλειστικά και μόνο όταν το πρόβλημα τον αγγίζει σε τελείως προσωπικό επίπεδο και μόνο για το ζήτημα που προσωπικά σήμερα τον αφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ