Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης

Δυναμικό μήνυμα συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης στάλθηκε χτες βράδυ από όλες τις γειτονιές του Πειραιά στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

-- Στη Νίκαια, οι κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αχτίδας Κοκκινιάς, συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ανάληψης και από κει ξεκίνησαν πικετοφορία και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο γραμματέας της Αχτίδας Παν. Κατηφές κάλεσε το λαό της Κοκκινιάς να βγει στους δρόμους και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης, επισημαίνοντας πως αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης είναι και αλληλεγγύη σε κάθε λαό που πλήττεται από τον ιμπεριαλισμό. Παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο οποίος για μια ακόμα φορά εξέφρασε την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής με κάθε μέσο να συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα τη συμπαράστασή της στον παλαιστινιακό λαό.

-- Ανάλογη ήταν η συμμετοχή και στην πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης του λαού που διοργάνωσε η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ την ίδια ώρα στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στην πλατεία Ευγένειας, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα και στο τρίγωνο Ευφραιμίδη στη Δραπετσώνα. «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη» ήταν ένα από τα δεκάδες μηνύματα που ακούστηκαν και όλες οι φωνές, από όλες τις γειτονιές του Πειραιά, ενώθηκαν σε ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης στη σφαγή που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης του κόσμου και πικετοφορία στις 5 μ.μ. στη διασταύρωση Γεννηματά και Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό.

Στη Βόρεια Ελλάδα

-- Ιδιαίτερα μαχητικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό που διοργανώθηκε χτες το απόγευμα στην Κομοτηνή από την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό στα ελληνικά και τα τούρκικα, φώναζαν συνθήματα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αφού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και παρακολούθησαν την ομιλία του Νίκου Φακιρίδη, μέλους του Γραφείου Περιοχής, πορεύτηκαν στη συνέχεια προς το κτίριο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, όπου και ανάρτησαν στον ιστό την παλαιστινιακή σημαία. Παράλληλα, εκφράζοντας την οργή τους για την ιμπεριαλιστική επίθεση έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

-- Χτες, στην Καλαμαριά έγινε λαμπαδηδρομία στην αγορά της πόλης από την «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά», την Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών (της ΟΓΕ). Οι διαδηλωτές ύψωσαν στο Δημαρχείο την παλαιστινιακή σημαία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (2009-01-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (2009-01-03 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις - πικετοφορίες αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις (2008-12-31 00:00:00.0)
Κύμα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα (2006-07-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αλληλεγγύης (2002-04-24 00:00:00.0)
Νεανική αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό (2000-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ