Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σήμερα διαδηλώνουν για τον παλαιστινιακό λαό

Στις 11.30 π.μ. στο Πολεμικό Μουσείο το αγωνιστικό ραντεβού και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές της ΠΚΣ κατεβάζουν τη σημαία της ΕΕ για να υψώσουν την παλαιστινιακή
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές της ΠΚΣ κατεβάζουν τη σημαία της ΕΕ για να υψώσουν την παλαιστινιακή
«Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης. Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων. Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να μάχεται για να έχει το δικό του ανεξάρτητο κράτος. Εχει δικαίωμα να αντιστέκεται στην κατοχή από το Ισραήλ». Με ξεκάθαρα αιτήματα, χωρίς μισόλογα για το ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, ανταποκρίνονται στο σάλπισμα «οργάνωση - αγώνας - αλληλεγγύη - στήριξη» μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και εκπαιδευτικοί, που διαδηλώνουν σήμερα την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης. Δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 11.30 το πρωί στο Πολεμικό Μουσείο και πορεύονται μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) έδωσε τον τόνο στους μαθητές και άπλωσε χτες το σχετικό κάλεσμα σε κάθε σχολείο, με μεγάλη ανταπόκριση. Θυμίζουμε ότι το ΣΑΣΑ διοργανώνει επίσης συναυλία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους, αύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι φοιτητές

Αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο έχουν πάρει οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι: ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου, Γεωλογικού, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά.

Ηχητικό μήνυμα με κείμενα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό παιζόταν χτες με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε διάφορες σχολές της Αθήνας, ενώ στην Ιατρική, το Πάντειο, το ΤΕΙ Αθήνας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέλη της ΠΚΣ ύψωσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης την παλαιστινιακή σημαία κατεβάζοντας (από όπου υπήρχε) τη σημαία της ΕΕ.

Ενδεικτικό είναι ωστόσο, για τη διαπάλη που ξετυλίγεται στις σχολές, ότι οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους φοιτητές αρνούνταν στις περισσότερες σχολές της Αθήνας χτες να μπουν σε γενικές συνελεύσεις, αρνούνταν να συζητήσουν οι φοιτητές και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, ενώ και σε εκείνες τις σχολές που επέλεξαν να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες δε βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα για το λαό της Παλαιστίνης που δολοφονείται, δε συμπεριέλαβαν στα πλαίσιά τους ούτε ένα σχετικό αίτημα.

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι

Στους δρόμους σήμερα μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές θα βρίσκονται και εργαζόμενοι στο Δημόσιο και εκπαιδευτικοί, διατρανώνοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και καταδικάζοντας τον ιμπεριαλισμό που αφαιρεί τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των λαών.

Σχετικό κάλεσμα για συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ απευθύνει η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Θυμίζουμε ότι τόσο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο όσο και για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.

«Δε χωρά ουδέτερη στάση, δε χωρά απλά ψυχική αλληλεγγύη. Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ που κάνουν πλάτες στο έγκλημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποκρίνεται γιατί δεν καταδικάζει σαφώς την εισβολή. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ αθωώνει την ΕΕ και κάνει λόγο μόνο για κάποιες χώρες και όχι για όλη την ΕΕ», σημειώνει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και αφού τονίζει ότι τα «ήξεις αφήξεις» ευνοούν τον άδικο πόλεμο κατά του παλαιστινιακού λαού, καλεί τους εκπαιδευτικούς: «Να κάνουμε κάθε μάθημα βήμα καταδίκης των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να αναδείξουμε τις αιτίες της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την αναζήτηση κέρδους. Να ξυπνήσουμε στις παιδικές ψυχές την αταλάντευτη στάση ενάντια στον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ