Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Να εκφραστεί πολύμορφη αλληλεγγύη

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στυγνή, παράνομη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και σημειώνει για το Ισραήλ: «Πρόκειται για την ίδια χώρα που έχει πολιορκήσει τη Γάζα για πολλούς μήνες, δεν επιτρέπει στο λαό να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο και δημιουργεί ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο διαβίωσης, τέτοιο που φτάνει σε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή». Υπενθυμίζει επίσης πως «το Ισραήλ έχει κτίσει το παράνομο και ντροπιαστικό τοίχος, εισβάλλει και φυλακίζει τον παλαιστινιακό λαό, προκαλεί οικονομικά προβλήματα και συμβάλλει στην άνοδο της ανεργίας ανάμεσα στους Παλαιστινίους». Καταγγέλλει ακόμα την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ που ουσιαστικά στηρίζουν το Ισραήλ.

Τέλος, η ΠΟΔΝ καλεί τις οργανώσεις - μέλη της καθώς και τις φιλικά προσκείμενες οργανώσεις, την προοδευτική νεολαία και τους δημοκράτες όλου του κόσμου να συμμετάσχουν ενεργά στη βδομάδα κινητοποιήσεων από τις 5 μέχρι τις 10 Γενάρη, με διαδηλώσεις μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Αιγύπτου.

Διεθνής Συνάντηση στο Λίβανο

Διεθνή Συνάντηση Νεολαιών στο Λίβανο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 10-11 Γενάρη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και φιλοξενεί η Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου. Στη συνάντηση συμμετέχουν μια σειρά Οργανώσεις η Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας, η Κομμουνιστική Νεολαία Συρίας, η Επαναστατική Ενωση Νεολαίας Συρίας και η Ενωση Νεολαίας Μπαχρέιν. Την ΚΝΕ θα εκπροσωπήσει ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης και διευθυντής του «Οδηγητή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ