Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη καταδίκη της επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα: «Οι εκατοντάδες νεκροί Παλαιστίνιοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι από τις ισραηλινές βόμβες είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θα πρέπει να τεθούν στο δικαστήριο ως τέτοιες. Το Ισραήλ δε θα μπορούσε να διαπράξει αυτές τις βίαιες επιθέσεις χωρίς την πλήρη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης (της απερχόμενης και της νέας). Η θέση της τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ (για τον «αμυντικό χαρακτήρα της επέμβασης») δείχνει την εγκληματική ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ούτε πιο ανθρώπινη είναι ούτε ακόμη περισσότερο αποτελεί αντίπαλο δέος για τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ στηρίζεται επίσης στις εσωτερικές διαφορές και αντιφάσεις ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και στον αραβικό κόσμο. Τώρα είναι η στιγμή για ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ενότητα ενάντια στα στρατεύματα της επέμβασης και της κατοχής. Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις στην περιοχή να ενωθούν ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή, ενάντια στον «εισαγγελέα» του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, το αντιδραστικό και απάνθρωπο ισραηλινό καθεστώς.

Εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη στις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ειρήνη μέσα στο Ισραήλ και χαιρετίζοντας τις γενναίες διαδηλώσεις τους στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις. Το ΠΣΕ καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη να αποδείξουν τον ελάχιστο σεβασμό τους στη Χάρτα του ΟΗΕ και τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζοντας ξεκάθαρα την ισραηλινή επιθετικότητα και επιβάλλοντας το τέλος της επέμβασης και της κατοχής των Παλαιστινιακών Εδαφών, που είναι και η πρώτη αιτία των δεινών του Παλαιστινιακού Λαού εδώ και 60 χρόνια.

Σε αυτή τη στιγμή, οι λαοί του πλανήτη θα πρέπει να αντιδράσουν με μαζικές πολιτικές διαμαρτυρίες και ενέργειες ενάντια σ' αυτήν την αδικία και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Το ΠΣΕ καλεί σε ενίσχυση της αλληλεγγύης και της ανθρωπιστικής βοήθειας με όλα τα μέσα, ενώ προσθέτει πως θα λάβει ανάλογες πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ