Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγούδια και ταξίδια

Ο Χρήστος Θηβαίος
Ο Χρήστος Θηβαίος
«Ερωτας και Αθανασία» τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση της Καλλιόπης Βέττα, της Μάνιας Παπαδημητρίου και του Γιάννη Κ. Ιωάννου, σήμερα (10.30 μ.μ.), στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210.3217.810). Ενα γοητευτικό «ταξίδι» με τραγούδια, ποίηση και κείμενα των Ελύτη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαυρουδή, Κραουνάκη, Μάλαμα κ.ά. - παλιά και σύγχρονα κείμενα της Μ. Παπαδημητρίου και μουσική - τραγούδια του Γ. Ιωάννου. Συμμετέχει ο μουσικός Αντώνης Καλιούρης. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για όλα τα Σάββατα του Γενάρη.

  • Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ολοκληρώνει τις συναυλιακές εμφανίσεις του στο «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου 83, 210.6439.089), όπου θα βρίσκεται για τρεις ακόμη βραδιές (σήμερα και το επόμενο Παρασκευοσάββατο, 10.30 μ.μ). Μαζί του, ο Αντώνης Μιτζέλος με τη θρυλική κιθάρα του και η Σοφία Γεωργαντζή, στο τραγούδι. Συνοδεύουν οι μουσικοί Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πιάνο - πλήκτρα), Χρήστος Τσαπράζης (μπάσο), Βασίλης Καράμαλης (τρίχορδο μπουζούκι), Γιώργος Τόλιος (τύμπανα).
  • Ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και εκφραστικός ερμηνευτής, παράλληλα με τις εμφανίσεις το φετινό χειμώνα στην «Ακτή Πειραιώς» (μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά και Γιάννη Ζουγανέλη) περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Πέτρινοι Κήποι». Στις 14/1 εμφανίζεται στην Καβάλα («Οδός Ονείρων», τηλ. 2510.556.125) και στις 15/1 στη «Βάρδια» της Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310.942.289). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές στιγμές της δισκογραφίας του («Γυναίκα», «Ο Αμλετ της Σελήνης», «Δεν είμαι άλλος», «Ημερολόγιο», «Πόσο πολύ σ' αγάπησα», «Κόκκινο θολό φεγγάρι» κ.ά.), τα τραγούδια των «Πέτρινων Κήπων» («Εσύ η Πόλη μου», «Κανείς δεν έρχεται», «Μείνε» κ.ά.) και ό,τι φέρνει η στιγμή. Μαζί του, οι Δημήτρης Γιαννόπουλος (πνευστά), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Μάξιμος Δράκος (πιάνο) και Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ