Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Κατά φαντασίαν... στόχος

Τα όρια της πολιτικής αγυρτείας αγγίζει πλέον η τακτική της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΚΕ. Μην μπορώντας να αντικρούσει τις επικρίσεις για το γεγονός ότι εκθείαζε τους κουκουλοφόρους και τη δράση τους, προσπαθεί τώρα να εμφανιστεί σαν... θύμα κάποιου κατά φαντασίαν «φαιοκόκκινου μετώπου»! Κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ και σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του Αλ. Τσίπρα, ο ΣΥΝ αυτοκαταγράφεται σαν «στόχος», στον οποίο στρέφουν τα βέλη τους «κυβέρνηση - ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ.» και μάλιστα βάσει σχεδίου! Στην ΠΓ του ΣΥΝ διατυπώθηκαν και ισχυρισμοί, προϊόντα πολιτικής τύφλωσης, σύμφωνα με τους οποίους μεταξύ άλλων δυνάμεων και το ΚΚΕ συνδέει τον ΣΥΝ με «τρομοκρατικά φαινόμενα», πράγμα που ουδέποτε συνέβη! Για να εκφραστεί η διαμαρτυρία του, ο ΣΥΝ θα διοργανώσει συγκέντρωση στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

Στην τεκμηριωμένη κριτική - σε ό,τι αφορά στα επεισόδια από κουκουλοφόρους και από το ΚΚΕ - που ασκήθηκε στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του απαντά επιστρατεύοντας τη φαντασία της και κατασκευάζοντας σενάρια, με στόχο να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά αλληλεγγύης και να αλιεύσει ψήφους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να ισχυριστεί ότι αυτό το «μεθοδευμένο σχέδιο» που δήθεν υλοποιούν «κυβέρνηση - ΚΚΕ - ΛΑ.Ο.Σ.» εναντίον του ΣΥΝ στρέφεται εναντίον «των αγώνων της νεολαίας, των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, των κινημάτων»! Να και η προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΝ με τη νεολαία, τους αγώνες και τα δικαιώματά της, λες και τον εξουσιοδότησε κανείς σαν αποκλειστικό εκπρόσωπό της.

Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σταθερά και αποκλειστικά στο ΚΚΕ δεν μπορεί να κρυφτεί. Γνωρίζει καλά αλλά ψεύδεται γιατί η αλήθεια δεν τον βολεύει ότι το ΚΚΕ το χωρίζει άβυσσος απ' τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Είναι αξιοσημείωτο, άλλωστε, το γεγονός πως απ' τις αναφορές της απουσιάζει συστηματικά το ΠΑΣΟΚ (σ' αυτό ανήκει ο χαρακτηρισμός «πολιτική αλητεία» για τη στάση του ΣΥΝ απέναντι στους κουκουλοφόρους). Χτες, ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον «Real News» είπε μεταξύ άλλων: «Η ηγεσία του ΚΚΕ σήμερα γράφει μια μαύρη σελίδα για το κίνημα, για την Αριστερά συνολικά. Στο βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στην προσπάθεια δηλαδή να κερδίσει εκλογική επιρροή για να μη βρεθεί στην τέταρτη θέση - όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις - επιδίδεται σε μια επίθεση άνευ προηγουμένου στον ΣΥΡΙΖΑ, στο άλλο κομμάτι της Αριστεράς. Νομίζω όμως ότι είναι μια πρακτική την οποία θα βρουν μπροστά τους από τους ίδιους τους οπαδούς και τους φίλους του ΚΚΕ που θα αντιδράσουν σ' αυτή την πρακτική. (...). Κι αυτό είναι που μας έχει πειράξει».

Η αλήθεια βέβαια απέχει πολύ απ' τους ισχυρισμούς του Αλ. Τσίπρα. Αυτό που τους έχει πειράξει είναι η δυναμική του ΚΚΕ και η απήχηση της πολιτικής του και των παρεμβάσεών του απ' τις μέρες ακόμα που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε με αγωνία να πείσει τον λαό ότι οι ροπαλοφόροι κουκουλοφόροι είναι το νέο κίνημα. Αυτό που έχει πειράξει και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις δυνάμεις του συστήματος είναι ότι το ΚΚΕ τούς χάλασε τα σχέδια να γράψουν μια πραγματικά μαύρη σελίδα για το κίνημα στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ