Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Γερμανία

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Στέφανο Λουκά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, αναχώρησε για το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Γιούγκε Βελτ». Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο Στ. Λουκάς θα μιλήσει για την πάλη του ΚΚΕ κατά της ΕΕ σε εκδήλωση για τις εξελίξεις στην ΕΕ, που διοργανώνει η εφημερίδα «Γιούγκε Βελτ» στο πλαίσιο του ετήσιου συμποσίου προς τιμήν της Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πάρει επίσης μέρος μαζί με μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που ζουν στο Βερολίνο, στη διαδήλωση προς τιμήν των Λούξεμπουργκ, Λίμπκνεχτ και Λένιν, που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, όπως επίσης και στα αποκαλυπτήρια μνημείου της Ρόζα Λούξεμπουργκ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αύριο Κυριακή 11/1 ο Στ. Λουκάς θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου.

Στη Γερμανία και η ΚΝΕ

Στο ετήσιο συμπόσιο προς τιμήν της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο συμμετέχει και η ΚΝΕ, την οποία εκπροσωπεί ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης και βουλευτής του ΚΚΕ. Ο Γ. Γκιόκας σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Καμία ειρήνη με το ΝΑΤΟ» την οποία διοργανώνουν η SDAJ και η εφημερίδα «Junge Welt» και αύριο θα συμμετάσχει στη διαδήλωση προς τιμήν των Λούξεμπουργκ - Λίμπκνεχτ - Λένιν στο Βερολίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ