Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων
  • Το ΚΚΕ έχει συνολική ριζική πρόταση αντιμετώπισης του αγροτικού προβλήματος
  • Λαϊκή Εξουσία με διακυβέρνηση που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι που κυβερνά στο όνομα της λαϊκής ψήφου
  • H συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού είναι, η πρώτη βασική προϋπόθεση για να έχουν οι αγώνες μαζικότητα, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Οταν ξεκληρίζεται η αγροτιά, δεν την πληρώνει μόνο ο φτωχός αγρότης, αλλά την πληρώνουν και οι εργατοϋπάλληλοι στα αστικά κέντρα και τα μικρομάγαζα.
  • Το ΚΚΕ έχει συνολική ριζική πρόταση αντιμετώπισης του αγροτικού προβλήματος. Υποστηρίζουμε την κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και τη συνεταιριστικοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, έτσι ώστε να υπάρχει ενιαίος προσανατολισμός, σχεδιασμός υπέρ των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων, με αποκλειστικό κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου των μονοπωλίων.
  • Μια πολιτική που, για ν' αρχίσει να εκπονείται, πρέπει να εξασφαλίσει, μια νέα Λαϊκή Εξουσία. Οχι απλώς μια κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό - κυβερνήσεις εκλεγμένες από το λαό έχουμε - αλλά μία Λαϊκή Εξουσία με διακυβέρνηση που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι που κυβερνά στο όνομα της λαϊκής ψήφου.

ΣΕΛ.  11   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ