Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντίσταση στο ξεκλήρισμα

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχώρησαν χτες και οι μικρομεσαίοι αγρότες σε πολλές πόλεις της χώρας μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και αγροτικών οργανώσεων στις διάφορες περιοχές.

Στα διόδια της Πελασγίας κατήλθαν το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες, ελαιοπαραγωγοί απ' την Αν. Φθιώτιδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Πελασγίας, Εχιναίων και της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ Ν. Φθιώτιδας. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και εργαζόμενοι από τη χαρτοποιία «ΠΑΚΟ», την «Agroinvest» και από άλλα εργοστάσια της περιοχής. Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελασγίας Γιάννης Μαρούλης και απ' το Σύλλογο του Δήμου Εχιναίων ο Θωμάς Νικολάου, καλώντας τους συγκεντρωμένους να παλέψουν για την ανατροπή της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής σε συμμαχία με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους στη βάση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι αγρότες σε Ηλεία και Αιγιάλεια συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Φιλοθέης στον Πύργο όπου μίλησαν ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και ο Στάθης Κούφης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οινόης, ενώ στο Αίγιο η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την Παναιγιάλεια Ενωση.

Την απόφασή τους να αντισταθούν στο ξεκλήρισμα που επιδιώκει γι' αυτούς η ΕΕ και τα κόμματα που στη στηρίζουν, εξέφρασαν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και στη Λέσβο. Στη συγκέντρωσή τους μίλησε ο Στ. Σκοπελίτης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.

Ακόμη, από χτες το πρωί αγρότες της Λιβαδειάς έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 15 Γενάρη στην πόλη της Λιβαδειάς, στην περιοχή του Ζαππείου.

Αγροτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Κήρινθο Εύβοιας, οι αγρότες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού της δράσης τους.

Στη συγκέντρωση των Χανίων, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, μίλησε ο Λευτέρης Σκευάκης, μέλος της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ και μέλος του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Μύθημνας, καλώντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού με τους αγώνες τους να αντισταθούν στο ξεκλήρισμα των ίδιων και των οικογενειών τους, καθώς και της παραγωγής τους που προωθεί η ΕΕ και τα Κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Κινητοποιήσεις έχουν αποφασιστεί επίσης, στην Ιτέα, την Πέμπτη 15 Γενάρη, στις 11 π.μ. έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και στη Λαμία το Σάββατο 17 Γενάρη στις 11 π.μ. στην πλ. Πάρκου, όπου θα πραγματοποιηθεί Παμφθιωτικό Αγροτικό Συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ