Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ζητούν μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τις τράπεζες

Με πρόσχημα το Ταμείο Εγγυοδοσίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Περισσότερα προνόμια προς τις τράπεζες, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για κεφάλαια κίνησης με εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ), ζήτησε χτες με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος, ο οποίος επισημαίνει μάλιστα ότι προηγήθηκαν συζητήσεις με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

Με την επιστολή, ζητείται άμεσα από την κυβέρνηση να εξεταστεί η δυνατότητα εμπράγματων εξασφαλίσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων για το 80% του δανείου, το οποίο εγγυάται και το ΤΕΜΠΜΕ. Να απαλλαγούν τα δάνεια από την εισφορά 0,6% του Ν. 125/75, η οποία αποδίδεται στο κράτος και ταυτόχρονα να αυξηθεί το επιτόκιο δανεισμού κατά 60 μονάδες βάσης. Ζητείται, επίσης, να αλλάξει ο όρος για τρία συνεχόμενα έτη κερδοφορίας, σε μια κερδοφόρα χρήση τα τελευταία τρία χρόνια, να παραμείνει η απαγόρευση παροχής εξασφάλισης για το 20% του δανείου. Επίσης, να υπάρξει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των τραπεζών σε περίπτωση καταπτώσεων πέραν του 7% των δανείων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κάνει λόγο για δυσλειτουργία του προγράμματος, ενώ οι αιτήσεις που έχουν εξεταστεί είναι πολύ λίγες σε σχέση με αυτές που κατατέθηκαν στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες τράπεζες δέχονται τις αιτήσεις, αλλά έχουν δώσει εντολές να μην προωθούνται τα σχετικά αιτήματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ