Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προειλημμένες αποφάσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για το «διάλογο» για το Λύκειο

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για έναρξη διαλόγου για το Λύκειο και το εξεταστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και δεν είναι άλλες από τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την Παιδεία που υλοποιούν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο για το Λύκειο έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό της λαϊκής οικογένειας και των μαθητών από τα αδιέξοδα ενός εκπαιδευτικού συστήματος βαθιά ταξικού, υποταγμένου στους νόμους της αγοράς και την παραπαιδεία.

Λένε ψέματα η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί έναν αντίστοιχο διάλογο, ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Είναι οι βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την Παιδεία που και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με συνέπεια υλοποιούν, η εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση και η προώθηση αντιδραστικών αλλαγών, ώστε όλη η εκπαίδευση να υπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.

Μετά τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που ψήφισε η κυβέρνηση, έχοντας τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, τώρα βάζει στο στόχαστρο και το Λύκειο. Αν υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ, ανεξάρτητα από τη μορφή του εξεταστικού, το αποτέλεσμα θα είναι να μεγαλώσει ο αριθμός των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που όχι μόνο δε θα εισαχθούν στα ΑΕΙ, αλλά που δε θα τελειώνουν ούτε το Λύκειο. Το μορφωτικό περιεχόμενο του Λυκείου θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι τυχαία η συμφωνία των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" σ' αυτή την κατεύθυνση με βάση τις θέσεις που έχουν ανακοινώσει για το εξεταστικό.

Στο πλαίσιο προώθησης και εφαρμογής του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βάζουν στο στόχαστρο το ακαδημαϊκό άσυλο, για να αντιμετωπίσουν την αντίσταση και την απειθαρχία του φοιτητικού κινήματος. Για να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη δράση των επιχειρηματιών στις σχολές.

Η πάλη για να μην υλοποιηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, για το δικαίωμα των παιδιών της εργατικής τάξης στη μόρφωση, σε μια αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, δεν είναι μόνο υπόθεση των μαθητών και των φοιτητών, αλλά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ