Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
Περιμένουν απάντηση...

Αγνοεί το υπουργείο Εργασίας το αίτημα των ανέργων για έκτακτη ενίσχυση

Ενα μήνα μετά το αίτημα του Σωματείου Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας προς το υπουργείο Εργασίας, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων της περιοχής ενόψει των γιορτών, καθώς σε ποσοστό 99% δεν έχουν ούτε ένα ένσημο μέσα στο 1999, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση!

Συγκεκριμένα, το Σωματείο υπέβαλε, στις 22 Νοέμβρη, αίτημα για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 200.000 δρχ., σε όσους είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους του σωματείου και με την επισήμανση να μην υπάρχει ως προϋπόθεση συγκεκριμένος αριθμός ενσήμων, καθώς η κατάστασή τους είναι τραγική. Παρ' όλα αυτά, αρμόδιοι και αναρμόδιοι κωφεύουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση οδηγεί τα μεταλλεία λευκολίθου της ΒΙΟΜΑΓΝ για δεύτερη φορά στο κλείσιμο και τους 350 εργαζόμενους στην ανεργία και κατ' επέκταση όλη την περιοχή σε μαρασμό. Υστερα από όλα αυτά, ακολουθώντας την πάγια πια πολιτική της, για να «αμβλυνθεί» το πολιτικό κόστος, « επιδοτεί» σεμινάρια κατάρτισης «κοπτικής, ραπτικής και κομμωτικής» για τους μεταλλωρύχους!

«Πραγματικά - τονίζει στο «Ρ», ο πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων, Γ. Τσουκαλάς - αν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που διατίθενται για να κρατάνε σε πολιτική ομηρία τους ανέργους και τους εργαζόμενους της περιοχής, είχαν δοθεί για επενδύσεις (για τη λειτουργία των μεταλλείων), με δημόσιο φορέα, δε θα υπήρχε πρόβλημα ανεργίας στην περιοχή. Εμείς διεκδικούμε ανθρώπινη ζωή για τους ανέργους και ανάμεσα στα αιτήματά μας είναι και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων. Ομως, άλλες οι ανάγκες μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης και άλλα τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης τα οποία απεικονίζονται καθαρά στην περιοχή του Μαντουδίου, όπου το ποσοστό ανεργίας έχει φτάσει στο 75%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ