Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Μερικές παρατηρήσεις

Σύντροφοι,

Με την αναγγελία της ημερομηνίας για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος και την έκδοση των Θέσεων, ήδη μπήκαμε στον προσυνεδριακό δρόμο, ένα δρόμο που θα το διανύσουν οι κομμουνιστές μπαίνοντας στη νέα χιλιετία με προοπτική ότι ο νέος αιώνας που έρχεται σε λίγο, θα είναι ΑΙΩΝΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Οι προλετάριοι ΟΠΟΥ ΓΗΣ είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Πριν 115 χρόνια, το 1886 στο Σικάγο, χύθηκε πολύ αίμα για το 8ωρο. Από τότε, 115 χρόνια μετά, στην ίδια γη, στο ΣΙΑΤΛ οι εργάτες ξεσηκώθηκαν και έδωσαν δείγματα γραφής με τον αγώνα τους. Ολα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι σε πολλά κράτη της Ευρώπης δε θα δεχτούν να είναι τα θύματα για τον πλουτισμό του αδηφάγου καπιταλισμού. Γι' αυτό ξεσηκώνονται. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας με επικεφαλής το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δε θα αφήσουν να τους πάρουν ό,τι με αίμα και ιδρώτα έχουν κατακτήσει, αλλά και νέες κατακτήσεις θα έχουν.

Το 15ο Συνέδριο που σε λίγο παραδίδει τα ινία του, ήταν ένα Συνέδριο που παρ' όλες τις αδυναμίες του για την εφαρμογή των όσων είχε αποφασίσει, άφησε παρακαταθήκη. Λάθη και αδυναμίες θα γίνονται, γι' αυτό με πνεύμα κατανόησης, σωστής επισήμανσης και αυτοκριτικής, τα λάθη αυτά -όσα και όποια γίνονται- θα απομακρύνονται.

Εκείνο που έχω να παρατηρήσω εγώ και είναι ανησυχητικό, είναι το φαινόμενο ότι όλο και λιγότεροι εργάτες συμμετέχουν στα όργανα και αυτό πρέπει να το δει το Κόμμα μας. Οι εργάτες θα πρέπει να έχουν την πλειοψηφία, να ακολουθούν οι νέοι, οι γυναίκες και μετά οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι. Το 16ο Συνέδριο του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εμπνεόμενο από τα οράματα του Μαρξισμού - Λενινισμού και ατσαλωμένο από τη θέληση των εργατοαγροτών, θα περπατήσει για το 17ο με επιτυχία. Ως τόσο, έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

1. Η νέα ΚΕ να αναλάβει την υποχρέωση να βγάλει στη δημοσιότητα την ιστορία του ΚΚΕ, όσον αφορά ορισμένους ηγέτες και όχι να τη διαβάζουμε στις αστικές εφημερίδες διαστρεβλωμένα και να απαντάει το Κόμμα μας αποσπασματικά, αφού είναι γνωστό ότι και βιβλίο έχουνε εκδώσει. Φυσικά αναφέρομαι στον ηγέτη, πρώην ΓΓ του Κόμματος ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.

2. Με τον «902» TV σύντροφοι, λίγο διαφέρει από ένα αστικό κανάλι. Οι πολλές διαφημίσεις του έχουν αφαιρέσει τον ιδεολογικό μανδύα που πρέπει να περικλείεται. Η νέα ΚΕ που θα βγει από το 16ο Συνέδριο θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αποκτήσει το κανάλι του «902» -το κανάλι μας- τον ιδεολογικό του δρόμο.

3. Για το «Ριζοσπάστη», η παρατήρησή μου, αφού η σελίδα με την επικοινωνία είναι μόνο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, να μπει και δεύτερη σελίδα και τα γράμματα να δημοσιεύονται χωρίς περικοπές και αλλοιώσεις.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Μέλος της ΚΟΒ Κερατσινίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ