Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Επενδυτική «επίθεση» στην Αλβανία

Την πρόθεση της ΔΕΗ να «επενδύσει σε διάφορα σχέδια στην Αλβανία» αποκάλυψε χτες ο επικεφαλής της Τ. Αθανασόπουλος, μιλώντας στα Τίρανα σε Συνέδριο για την Ελληνοαλβανική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Μέχρι τώρα ήταν γνωστός ο σχεδιασμός της ΔΕΗ για την ανάπτυξη μιας λιθανθρακικής μονάδας στη γειτονική χώρα σε συνεργασία με τη γερμανική RWE και την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.

Οι αναφορές του Τ. Αθανασόπουλου στις βαλκανικές επενδύσεις - έκανε μάλιστα και λόγο για την ανάγκη προστασίας τους από τις κυβερνήσεις της περιοχής - έρχονται μια μέρα μετά την επιστολή του προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με την οποία τους ζήτησε «κάποιες προσωπικές θυσίες» για τη μείωση των δαπανών της επιχείρησης προκειμένου να υποστηριχτεί το επενδυτικό πρόγραμμα των 13,5 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά 4,5 φορές τη χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης, όπως τόνισε στην επιστολή του.

Παρότι απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, δεν παρέλειψε να αναφέρει ως μια από τις αιτίες των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων του προηγούμενου διαστήματος και την απεργία τους. Τόνισε ότι θα υπάρξουν, μεταξύ άλλων, περικοπές σε βάρδιες και υπερωρίες και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διοικητικές ρυθμίσεις για τη μείωση του κόστους, ώστε μέχρι το 2014 να εξοικονομούνται ποσά που τότε θα φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ