Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
«Παζάρια» στο Λονδίνο για το τίμημα

Τα αποτελέσματα των απευθείας διαπραγματεύσεων που έχουν κυβερνητικά στελέχη στο Λονδίνο με υποψήφιους «μνηστήρες» του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αναμένεται να εξετάσει η Διυπουργική Επιτροπή στην επόμενη συνεδρίασή της, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη βδομάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης, που είχε χτες διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του ομίλου ΟΑ, ξεκαθάρισε ότι ακολουθεί την πολιτική του προκατόχου του και δε θα αλλάξει τίποτα έως το τέλος του μήνα, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων αγοραστών.

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις των κυβερνητικών στελεχών στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους της «PCP Capital Partners», όπου μετέχει και η αεροπορική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι «Etihad Airways», ενδεχομένως και Ελληνας εφοπλιστής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψήφιοι «επενδυτές» κάνουν σκληρό παζάρι τόσο για την αξία των ιδιόκτητων αεροσκαφών της ΟΑ («Boeing» και «ATR»), αν και τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη υποθηκευτεί από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όσο και για την υπεραξία της επιχείρησης, την οποία το ελληνικό Δημόσιο αποτιμά μεταξύ 30 και 50 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ