Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι... οίκοι

Οι αναλύσεις που έγιναν χτες από ορισμένα τηλεοπτικά παράθυρα για το ρόλο που παίζουν οι διάφοροι «διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι», ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και σε κάποια σημεία απόλυτα ακριβείς. Τι «λαμόγια» τους αποκάλεσαν, τι «κοράκια» τους χαρακτήρισαν, τι «παγκόσμιους ληστές» τους είπαν.

Σωστά μέχρι κεραίας όλα αυτά. Μόνο που οι διάφοροι τηλεοπτικοί - και όχι μόνο - αστέρες της δημοσιογραφίας, ήταν αυτοί οι ίδιοι που μέχρι και προχτές, επικαλούνταν τις εκθέσεις αυτών των περιβόητων οίκων για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι απαιτείται επιτάχυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων για τα λαϊκά εισοδήματα, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων κ.ο.κ.

Οχι. Οι αξιολογήσεις των «διεθνών οίκων» για την ελληνική οικονομία δεν έχουν καμιά απολύτως αξία για τους εργαζόμενους και το μόνο που επιδιώκουν είναι η αύξηση των υπερκερδών τους. Οπως δεν έχουν αξία, επίσης, οι παραινέσεις ή και οι εκβιασμοί σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, να δεχτούν τις αντιδραστικές πολιτικές, που και αυτές αποβλέπουν στην αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ