Κυριακή 18 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σήμερα η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Διοργανώνεται από την ΚΝΕ στις 12 το μεσημέρι

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πλατυγιάλι την περασμένη Τετάρτη
Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πλατυγιάλι την περασμένη Τετάρτη
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και ο συμβολικός αποκλεισμός από την ΚΝΕ του λιμανιού στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας.

Το πλήρες πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων είναι:

-- Στις 12 μ. συγκέντρωση και πορεία στην παράκαμψη για Πλατυγιάλι του δρόμου Αιτωλικού - Αστακού.

-- Στις 12.15 μ.μ. περικύκλωση του λιμανιού Πλατυγιαλίου.

-- Στη 1 μ.μ. αναχώρηση για Αστακό.

-- Στις 1.30 μ.μ. πορεία στον Αστακό και εκδήλωση στο λιμάνι του Αστακού όπου θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής Γ. Πρωτούλης.

Μέσα και από τη σημερινή κινητοποίηση εκφράζεται η έντονη αγανάκτηση, η κατηγορηματική αντίθεση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά του ελληνικού λαού και της νεολαίας στους σχεδιασμούς μεταφοράς πολεμικού εξοπλισμού στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού του Αστακού. Απαιτείται να μη δοθεί «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ξεκαθαρίζεται πως «ο Αστακός δεν είναι του ΝΑΤΟ το λιμάνι, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Τα συνθήματα «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Στην Παλαιστίνη δολοφονούν και ΗΠΑ και Ευρώπη χειροκροτούν» θα αντηχήσουν ξανά στο λιμάνι του Αστακού στέλνοντας μέσα και από αυτή την κινητοποίηση ηχηρό, αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα. Μήνυμα πολιτικής καταδίκης του δικομματικού «φερεφώνου» που όπως χτες με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ έτσι και σήμερα με την αντίστοιχη της ΝΔ επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ορμητήριο σφαγής του Παλαιστινιακού λαού. Απαιτείται, όπως και στην αντίστοιχη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Αστακό από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και στην οποία παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, να μη δοθεί ούτε σπιθαμή γης για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Μέση Ανατολή, για τη δολοφονική επίθεση που εξαπολύει το Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό με τη συνέργεια και συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ.

Στη σημερινή πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο δυναμικά ξεκαθαρίζεται ότι μακελάρηδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι. Οτι δε χωρά κανένας εφησυχασμός για την «αναβολή» - κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό - της μεταφοράς πολεμοφοδίων στο Ισραήλ, αλλά αγωνιστική επαγρύπνηση και κλιμάκωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης για να ματαιωθούν τα σχέδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ