Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή την έκτακτη έκθεση της ΕΕ για την οικονομία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η ομολογία της Κομισιόν, ότι η ΕΕ οδηγείται σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, αποδεικνύει πόσο μεγάλοι και επικίνδυνοι είναι οι μύθοι που καλλιεργούσαν χρόνια τώρα για την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ευρώ τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. οφείλουν να απολογηθούν στο λαό.

Οι εξελίξεις στην ΕΕ φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης που μπορεί να αναστείλει την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Ούτε τα εκατοντάδες δισ. που διοχέτευσαν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ στις τράπεζες και σε βιομηχανικούς ομίλους, ούτε οι κρατικοποιήσεις. Το μόνο αποτέλεσμα που είχαν, ήταν να μεγαλώσουν τη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου". Δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς των βιομηχάνων και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Η κρίση που έρχεται είναι έκφραση των τεράστιων κεφαλαίων που συγκέντρωσαν τα μονοπώλια από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Είναι αποτέλεσμα της άναρχης και ανισόμετρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που δεν παίρνει γιατρειά. Καμιά θυσία των εργαζομένων δεν έχει αποτέλεσμα. Ο στόχος της ΕΕ, των κυβερνήσεών της είναι ένας: Να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης ξανά στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μονόδρομος για την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους είναι η συμμαχία τους, η ταξική και πολιτική αντεπίθεση κατά των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κομμάτων της, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ