Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακραία μορφή πάλης τα μπλόκα!

Με γραμμή ...ΠΑΣΟΚ επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους κινητοποιούμενους αγρότες

Να βάλει φιλοαγροτική μάσκα στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης επιχείρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Λύσεις στα προβλήματα της αγροτιάς δεν ανακοίνωσε. Οπως είπε, θα γίνουν ανακοινώσεις προς το τέλος της βδομάδας και ως είθισται ζήτησε ...διάλογο. Ομως, έδειξε καθαρά ότι δεν είναι με τον αγώνα της αγροτιάς. Τον αγώνα της αγροτιάς και τα μπλόκα στις εθνικές οδούς τα χαρακτήρισε ακραία μορφή πάλης. Χρησιμοποίησε και αυτός την ίδια αντιαγροτική επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσαν όλοι οι προκάτοχοί του επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν τα τρακτέρ έβγαιναν στους δρόμους.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Σ. Χατζηγάκης ανέφερε ότι «προσπαθούμε μέσα σ' αυτή την εβδομάδα με μια σειρά διαβουλεύσεων να βρούμε λύσεις» και κάλεσε τους αγρότες να μην προβούν σε ακραίες μορφές κινητοποίησης που θα τους φέρουν σε αντιπαράθεση με την κοινωνία. Θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;

Ο υπουργός έκανε, επίσης, λόγο ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω της δυσμενούς συγκυρίας, που είναι: Η παγκοσμιοποίηση, το «κολάρο» της ΕΕ και ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική. Ομως και τα τρία αυτά κακά τα στηρίζει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που βρίσκεται πού είναι ο κύριος Χατζηδάκης και ποιους νομίζει ότι κοροϊδεύει;.. Δυστυχώς, τα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Και τα προβλήματα αυτά θα οξύνονται, αφού η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ό,τι και να διαλαλεί τώρα ο Σ. Χατζηγάκης για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων.

Κι όταν ο Σ. Χατζηγάκης ρωτήθηκε αν οι αποκλεισμοί των δρόμων είναι ακραία μορφή κινητοποίησης απάντησε: «Τη θεωρώ ακραία μορφή και όταν ανέβηκα στο τρακτέρ η κίνησή μου ήταν συμβολική, ήταν μια κίνηση σημειολογική για να δείξω ότι υπήρχε πρόβλημα»... Οι δηλώσεις είναι δηλώσεις, τα προβλήματα είναι προβλήματα και οι μικρομεσαίοι αγρότες ήδη διαπιστώνουν ότι και ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εφαρμόζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική που χαράζεται και αποφασίζεται στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ